Salı, Nisan 23, 2024

GIGABYTE Yeni E-serisi Edge Sunucuları 5G’nin Avantajlarını Ortaya Çıkaracak

Paylaş

silkroad gaminggentr

4,5G’nin hemen sonrasında gelecek olan 5G teknolojisi için alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor. Küresel pazarda bakacak olursak, birçok cihaz 5G uyumlu olarak gelmeye başladı. Zaten araştırmalarda söz konusu teknolojinin giderek yaygınlaştığını göstermekte.

Ericsson Mobilite Raporu’nun Kasım 2020 sayısına göre, sadece 5 yıl sonra yani 2026 yılında 5G aboneliklerinin sayısı 3.5 milyara kadar çıkacak. Bu demek oluyor ki 5G teknolojisine geçiş hızlanıyor ve kaçınılmaz bir durum.

Tabii ki bu durum haberleşmeyi hızlandırdığı gibi teknolojiye de önemli katkılar sağlayacak. Fakat 5G’li mobil cihazlar tarafından oluşturulan veriler, akıllı şehirlerde ve üretim fabrikalarında kullanılan IoT cihazlardan gelen veriler, 5G ile beraber çok daha fazla bant genişliği alacak.

Standart olarak bulut bilişimi düşünecek olursak tüm bu verilerin cihazlara ya da merkezlere geri iletilmeden önce veri merkezleri tarafından işlenmesi gerekecek. Ama bant genişliklerinin yükselmesiyle beraber bu veri alışverişinin yanıt sürelerinde gecikmeler yaşanacak. İşte bu da 5G’nin bize sunacağı avantajları kaybedeceğimiz anlamına geliyor.

İlginizi Çekebilir: Z590 GAMING X & Gigabyte RTX 3060 64 GB RAM!! Intel i9 İşlemcili Excalibur E600 İncelemesi

GIGABYTE E-serisi Edge Sunucuları Sorunu Çözmeye Aday

GIGABYTE ise bu sorunu çözmek adına, yeni E-serisi Edge sunucu ailesini duyurdu. Edge sunucular, veri merkezlerinin işlem gücünün internetin dış sınırlarına kadar genişlemesini sağlayacak.

GIGABYTE E-serisi Edge

Edge sunucular, yüksek çözünürlüklü görüntüleri ve diğer veri biçimlerini de hızlı bir şekilde işleyebiliyor. Bu sayede oluşabilecek olan gecikme sorunlarının da önüne geçilmiş oluyor. Ayrıca söz konusu sunucular sayesinde gerçek zamanlı, isteğe bağlı bilgi işlem hizmetleri de sağlanabiliyor.

Genel bir değerlendirme yapacak olursak tüm bu artılarla beraber GIGABYTE 5G MEC çözümleri, yenilenen 5G iletişim çağı için ideal teknolojiler.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler