Cuma, Nisan 26, 2024

Furya Giderek Büyüyor: Apple’ın Katlanabilir Telefon Konsepti iPhone X Fold Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu sene tüm dünyada akıllı telefon üreticileri katlanabilir modellere yöneldi. Furyaya sonradan katılan Apple ise yeni iPhone X Fold modelini duyurmaya hazırlanıyor. Fold isminden de anlaşılacağı üzere “Foldable” (Katlanabilir) kelimesinden gelmektedir. Peki iPhone X Fold nasıl olacak?

iPhone X Fold Eylül Ayında Gelecek

Biliyorsunuz, Apple her sene yeni piyasaya süreceği akıllı telefonlarını Eylül ayında gerçekleştirdiği etkinlik ile tüm dünyaya tanıtıyor. Yine öyle olacak. Zira şuan için isminin iPhone X Fold olduğu belirtilen cihazın konsept tasarımları internette yayınlandı. Apple resmi olarak katlanabilir telefon modeli için zaten patent başvurusu yapmış hatta geçtiğimiz haftalarda çok konuşulmuştu.

Firmanın en yakın rakiplerinden olan Samsung ve Huawei bir kaç gün önce yeni katlanabilir telefonlarını piyasaya süreceğini duyurmuş ve tanıtımlarını yapmıştı.

iphone katlanabilir telefon

Tasarım Roy Gisling’den

Apple tasarımlarını yapmadan önce, dışarıdan da destek alıyor. Değerlendirmiş olduğu konsept tasarımlar eğer firma içerisinde şirket yönetiminden geçerse, patent hakları satın alınıp tasarım onaylanabiliyor. iPhone X Fold’un modellemesini ise endüstriyel tasarımcı Roy Gisling yaptı. İnternette paylaşılan patent üzerinden yola çıkan tasarımcı, bu konsepti ortaya çıkarttı.

iphone x fold 005

Tasarıma göz attığımızda bir dönemin en çok satan telefon markası olan Nokia’nın Communicator telefonunu anımsatmadı değil. Bakalım Apple kalan 7 ay içerisinde nasıl çalışmalara imza atacak ilerleyen aylarda hep birlikte yakından göreceğiz.

iPhone X Fold Konsept Tasarımlar

iphone x fold 003

iphone x fold

iphone x fold nokia

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler