Cuma, Nisan 19, 2024

GarageBand Güncellemesi İle Gelen Yeni Sesler ve Ücretsiz Sanatçı Dersleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Müzikle biraz haşır neşirseniz, mutlaka GarageBand uygulamasını duymuş veya görmüşsünüzdür. Binlerce ses alternatifi ve onlarca enstrümanıyla kullanıcılara gerçek bir bestekâr olabilme fırsatı veren popüler uygulama, son aldığı güncelleme ile içeriğini genişletti. Kullanıcılar; yeni eklenen enstrümanları deneme fırsatı bulurken, çok sevdiği bir şarkının nasıl çalınabildiğini de öğrenecek. Üstelik bunlar için ek bir ücret ödemesine gerek yok

GarageBand İle Kendi Bestelerinizi Yapabilirsiniz

Piyasanın ileri gelen markalarından Apple‘ın sunduğu GarageBand uygulamasını duymayan bir müzik sever kalmamıştır, herhalde. 

Kullanıcılar bu uygulama sayesinde zihninde canlanan ezgileri kayda alarak, özgün besteler yapabiliyor. Bunu da stüdyo programları gibi karışık ve anlaşılması zor bir arayüzle değil, GarageBand‘in fazlasıyla sade arayüzü ile gerçekleştiriyorlar.

Bir beste yapabilmek için size her türlü imkânı sunan uygulama, birkaç dakika içerisinde profesyonel derecede iyi besteler çıkarmanıza imkan tanıyor. Uygulamanın bu kadar popüler olmasını da; tabii ki bu içerik genişliğine ve sade arayüzüne bağlayabiliriz.

GarageBand Güncellemesi İle Gelen Yeni Sesler ve Ücretsiz Olan Bir Hizmet İÇERİK jpeg min

Çıkışını yaptığı günden bu yana hızla gelişen uygulama, onlarca enstrüman ve yüzlerce -belki binlerce- kontrol olanağı sunuyor. Bu sayede müzik severler, istedikleri bir melodiyi, istedikleri tınılarda besteleme veya var olan bir besteyi istedikleri şekilde tekrar kayda alma fırsatı yakalıyor.

Bunun yanında uygulamada, Sanatçı Dersleri adı altında sunulan hizmetle kullanıcılar; sevdikleri bir şarkının nasıl çalındığını öğrenebiliyor. Hem de öyle sıradan kişilerden değil, bizzat şarkının yapımcısından videolu olarak öğreniyor.

Söz konusu GarageBand uygulamasına gelen güncellemeyle; var olan enstrümanlara yenileri eklenirken, eskiden ücretli olarak sunulan Sanatçı Dersleri hizmeti de ücretsiz hâle geliyor. Buradan GarageBand uygulamasının yöneticilerini alkışlıyoruz.

Yeni Enstrümanlar, Sesler ve Ücretsiz Sanatçı Dersleri

GarageBand‘de zaten onlarca enstrüman ve ses efekti bulunuyordu. Anlaşılan o ki, kullanıcılara daha fazlası lazım olmuş.

Bu konuda yöneltilen istekleri geri çevirmeyen ve uygulamaya 10.3 güncellemesini yollayan yöneticiler ise; GarageBand‘e Japonya’nın geleneksel müzik aletlerinden olan Guzheng, Koto ve Taiko davullarını; Jazz ve Roots’tan ilham alarak Brush stilleri çalan iki yeni drummer’ı; toplamda 400 adet insan, hayvan ve makine sesini; Future Bass, Chill Rap ve Reggaeton gibi toplamda 1000 adet elektronik müzik ve kent müziği döngüsünü eklemiş.

Bu eklenen sesler ve enstrümanlara ek olarak yöneticiler, 10.3 güncellemesi ile beraber GarageBand‘de ücretli olarak sunulan Sanatçı Dersleri hizmetini de ücretsiz hâle getirdi.

Bu hizmet ile müzik severler; onlarca şarkının gitar ve piyano üzerinde çalınış şekillerini, bizzat şarkının bestesini yapan kişiler yardımıyla videolu olarak öğrenecek.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler