Çarşamba, Nisan 24, 2024

GeForce RTX 3080 Ti, ASUS Sitesinde Boy Gösterdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA, yeni nesil ekran kartları için son kozunu oynamadı. Markasının RTX 30 serisi için sunacağı farklı modeller olacak. GeForce RTX 3080 Ti bu modellerden biri gibi gözüküyor. Öyle ki kartın yakın zamanda tanıtılabileceğini gösteren çok sağlam kanıtlar ortaya çıkmaya başladı.

Önce bir takım performans testleri sonuçları sızdı. Bu performans testi sonuçlarının arkasından bir takım görseller ve kutu resimleri sızdı. Şimdi ise yakın zamanda gelmesi beklenen ekran kartı, ASUS’un resmi sitesinde listelendi.

GeForce RTX 3080 Ti özellikleri belli oldu mu?

Yapılan bir yanlışlık sonucunda listelendiği düşünülen yeni kart, ASUS tarafından özelleştirilecek gibi duruyor. Çünkü sızan listede yer alan modelin tam adı ROG STRIX RTX 3080 Ti olarak görülmekte. Özelliklerde çok büyük değişiklik olmasa da yani referans değerlerin çok dışına çıkılmayacak olsa da bu özelleştirilmiş kartlardan biri olacak.

Listede yer alan bilgilere göre söz konusu kart, 20 GB bellek bulunduracak. GDDR6X tipinin kullanılacağı söyleniyor ki bu zaten daha önce gelen sızıntıları da doğrulayan bir bilgi olarak dikkat çekiyor.

GeForce RTX 3080 Ti

Peki, biz bu listenin dışında GeForce RTX 3080 Ti modelleri için neler bekliyoruz?

Bundan birkaç hafta önce gözüken raporlara göre yeni ekran kartlarında yine 10496 CUDA çekirdeği bulunacak. Yine dememizin bir nedeni var çünkü RTX 3090 modelinde de aynı çekirdek sayısı dikkat çekiyor.

Bu, beklediğimiz gibi iki kart arasında çok büyük bir performans farkı olmayacağının işareti. Muhtemelen bellek miktarları ve fiyat açısından bir fark olacak. Tabii ki diğer teknolojiler için de ufak tefek farklar olabilir.

GeForce RTX 3080 Ti

Fiyat açısından ise oluşacak olan fark, olumlu bir fark olacak. NVIDIA bu kart ile AMD RX 6900 XT ekran kartlarına cevap verecek. Fiyat açısından ya 999 dolar gibi bir değer sunulacak ya da 900 dolar gibi bir değer.

Anlayacağınız AMD’nin fiyatlar üzerinde açtığı savaşa cevap verilecek. Tabii ki kartın performansının nasıl olacağı kadar fiyatı da önemli ama önce bir performans değerlerini görmek gerekecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler