Cumartesi, Haziran 15, 2024

GIGABYTE, AORUS ELITE Serisi Yeni Güç Kaynaklarını Piyasaya Sürüyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyun donanımının lider üreticilerinden biri olan GIGABYTE, bugün yeni AORUS ELITE serisi güç kaynaklarını duyurdu. Bu seri, farklı kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için dört model sunuyor. Bahsettiğimiz modeller;

  •  AORUS ELITE P1000W 80+ Platinum Modüler PCIe 5.0 (Siyah)
  •  AORUS ELITE P850W 80+ Platinum Modüler PCIe 5.0 (Siyah)
  •  AORUS ELITE P1000W 80+ Platinum Modüler PCIe 5.0 ICE (Beyaz)
  •  AORUS ELITE P850W 80+ Platinum Modüler PCIe 5.0 ICE (Beyaz)

80 PLUS Platinum sertifikalı ve Intel ATX 3.0 ve PCIe Gen 5.0 standartlarıyla tam uyumlu olan AORUS ELITE serisi güç kaynakları, üstün performans ve güvenilirlik sunarak üst düzey oyunculara ve istikrarlı bilgi işlem ihtiyaçları olan kullanıcılara hitap eden ürün sınıfları arasında öne çıkıyor.

Dilerseniz yeni nesil güç kaynaklarında öne çıkan özelliklere başlıklar halinde bakalım.

AORUS ELITE serisi güç kaynakları

En Yeni PCIe Gen 5.0 Grafik Kartları için Destek 

Intel ATX 3.0 ve PCIe Gen 5.0 standartlarıyla tam uyumlu olan AORUS ELITE serisi güç kaynakları, GPU gücünün 3 katına ve toplam gücün 2 katına kadar dalgalanmaları karşılayabiliyor.

Geleneksel güç kaynakları, en yeni PCIe Gen 5.0 grafik kartlarını desteklemek için ek bir 8 pin ila 16 pin adaptör kablosu gerektirirken, AORUS ELITE güç kaynakları, tek bir 16 pinli kablo kullanarak PCIe Gen 5 grafik kartlarına doğrudan güç sağlamak üzerine tasarlanmış olan modeller.

Tek PCIe Gen 5.0 16 pinli kablo, 600 W'a kadar güç dağıtımını destekleyebiliyor. Bu basitleştirilmiş kablolama çözümü, grafik kartı kurulumunu daha rahat ve güvenli hale getirirken aynı zamanda hava akışını artırma konusunda da etkili.

AORUS ELITE serisi güç kaynakları

Sessizlik için Kompakt Tasarım

GIGABYTE, ısı dağıtımı ve malzeme seçimi konusundaki sıkı bir çalışma yapmış ve bu çalışmanın sonucunda güç kaynağının uzunluğunu 140 mm'ye düşürmeyi başarmış. Böylece daha küçük kasalar için de uyumluluk sunulmuş.

Fan kısmında ise AORUS ELITE serisi, gürültüyü azaltmak ve fan ömrünü uzatmak için şok emici teknolojisi kullanan yüksek performanslı Akışkan Dinamik Rulman (FDB) fanıyla geliyor.

Ayrıca fan hızı, otomatik güç algılamaya göre ayarlanıyor ve sistem boşta veya düşük yükte olduğunda duruyor. Yani hem kompakt bir tasarım hem de sessiz çalışma artısı gibi artılar bir araya toplanmış.

Yeni Nesil Tasarım Yapısı 

Benzersiz AORUS manyetik plakası, kullanıcının tercihine göre güç kaynağının farklı taraflarına takılabilir ve her açıdan görsel efekti sunabilecek şekilde tasarlanmış.

Ayrıca plaka kasa üzerinde hareket ettirilirken metalik parlaklığa sahip neon renkli baskı, AORUS logosu dikkat çekici bir şekilde öne çıkarmış.

gigabyte 3

Verimlilik Konusu 

AORUS ELITE güç kaynakları, verimlilik konusunda da iddialı. Seri 80 PLUS Platin sertifikasına sahip ve %92'nin üzerinde verimlilik oranıyla geliyor. Bu yüksek verimlilik, enerji dönüşümü kayıplarının azalması, atık ısı üretiminin en aza indirilmesi ve elektrik faturalarının azalması anlamına gelmekte.

Tüm seride %100 yüksek kaliteli Japon kapasitörler kullanılmış ve bu sayede daha yüksek verimlilik, stabilite ve daha uzun kullanım ömrü sağlanmış. Ek olarak AORUS ELITE güç kaynakları, OCP, OTP, OVP, OPP, UVP ve SCP dahil olmak üzere kapsamlı bir koruma devreleri paketine de sahip olarak geliyor. Bu korumalar sisteminizi ve bileşenlerinizi her türlü potansiyel hasara karşı etkili bir şekilde korumakta.

GIGABYTE, iki seçenek sunan yeni nesil grafik kartlarıyla tam uyumlu olan AORUS ELITE serisi güç kaynaklarını için detaylar bunlar. Ürünleri merak edenler için hemen şuraya bir ürün sayfası da ekliyorum. Merak ettiğiniz ek detayları linkte yer alan sayfada bulabilirsiniz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler