Perşembe, Nisan 25, 2024

GIGABYTE Laptoplar, 2022 Red Dot Tasarım Ödülü’nü Kazandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şık ve bir o kadar da modern kasa tasarımlarıyla tanıdığımız GIGABYTE laptoplar için bu yıl da gelenek bozulmadı. Yılın ilk ayında, belli tasarım revizeleriyle tanıtıldığını gördüğümüz GIGABYTE Aero ve Aorus laptop modelleri, 2022 Red Dot Tasarım Ödülü’ne layık görüldü.

Gelenek bozulmadı diyoruz çünkü marka bu ödülle beraber laptoplarında, 3 yıl üst üste Red Dot Tasarım Ödülü’nü almış oldu. Çok sık karşılaşmadığımız bir durum olduğunu da söyleyebiliriz. Zira her sene Red Dot Tasarım Ödülü’nü alabilmek adına farklı farklı kategorilerde binlerce ürün için başvuru yapıldığını görüyoruz.

Endüstriyel tasarım açısından bakacak olursak, Red Dot Tasarım Ödülü bir nevi sektörün Oscar’ı diyebiliriz. Kendi kategorisinde 3 sene üst üste bu ödülü alabilmek, GIGABYTE’ın laptoplarının tasarım yönüyle kendisini kanıtladığını gösteriyor.

Peki hangi modeller ödüle layık görüldü? Sene başında gelen yeni serilerde nasıl tasarım değişiklikleri görmüştük? Bakalım.

Ödülü Aero 17 Creator ve Aorus 15 Gaming Laptop Modelleri Aldı

Bu prestijli tasarım ödülünü kazanan modeller, sene başında yenilendiğini duyurarak özelliklerini sizlerle paylaştığımız Aero 17 ve Aorus 15 laptop modelleri oldu. Daha önce de tasarımları konusunda bilgiler vermiştik ama dilerseniz markanın bu iki seride kullandığı tasarım dilini de yeniden ele alalım.

2022 Red Dot Tasarım Ödülü GIGABYTE Laptoplar

Aorus 15 Serisi

“Oyunu yeniden şekillendir” sloganıyla sunulan yeni Aorus Pro serisi, hem tasarım açısından iddialı bir seri olarak geldi hem de teknik özellikler açısından güçlü yapılarıyla dikkat çekti.

Spor arabalardan ilham alınan tasarımıyla öne çıkan seride, özellikle şık ızgara yapıları çok dikkatimizi çekmişti. Oyuncuların aradığı tasarım detaylarını da barındıran modelde, her tuş için RGB aydınlatmalı klavyenin artısını da görmüştük. Duyurulduğu ilk anda bu tasarım yapısıyla sevilen seri, 2022 Red Dot Tasarım Ödülü’nü de alarak tasarım başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu.

Tasarım açısından ödül aldı ve gayet iddialı olduğunu söyledik ama bir de teknik özellikler konusu var. Zira oyuncu bilgisayarından söz ediyoruz. Merak edenler için biraz da teknik özelliklere göz atalım.

2022 Red Dot Tasarım Ödülü GIGABYTE Laptoplar

Teknik Özellikler Açısından Nasıl?

Aorus 15 serisi tasarım yönüyle ne kadar iddialıysa, teknik yönüyle de o kadar iddialı. Son nesle geçen seride, başta ekran özellikleri oyuncuları kendine çekecek cinsten.

3 mm süper ince çerçevelerle gelen ekranda QHD çözünürlük ( 2560 X 1440) var ve buna karşın tam 165 Hz yenileme hızı sunuluyor. Genelde yüksek çözünürlük değerlerinde görmediğimiz bir ekran yenileme hızını karşımıza çıkıyor.

Burada tercihini Full HD panelden yana yapmak isteyenler için de bir seçenek daha var. Full HD paneli tercih ederseniz de 360 Hz gibi bir yenileme hızının sunulduğunu görüyoruz.

Ekran konusunda tam da oyuncuların aradığı modellerden olan Aorus 15, bileşenler açısından da güçlü bir model.

2022 Red Dot Tasarım Ödülü GIGABYTE Laptoplar

Son nesle geçen seride, 12 nesil Intel-12700H işlemcileri var ve 4.7 GHz seviyelerine kadar saat hızlarına ulaşılabiliyor. 12 neslin desteklediği DDR5 RAM slotlarına sahip olan yeni Aorus 15, ekran kartı konusunda da son nesil ile gelmekte.

Ekran kartı kısmında RTX 3080 Ti 16 GB GDDR6 GPU birimi ve RTX 3070 Ti 8 GB GDDR6 GPU birimi seçenekleri var. Her iki seçeneğin de laptop oyun performanslarında ne kadar yüksek güç sunduğunu biliyoruz.

Sizin anlayacağınız, tasarım ödülünü almasının yanında yeni Aorus 15 serisi güç anlamında da tatmin edici. Peki ya profesyonel kullanıma odaklı diğer seri, yeni Aero nasıl?

2022 Red Dot Tasarım Ödülü GIGABYTE Laptoplar

Aero 17 Serisi

Yeni Aero serisinde ise “Vizyonunuzu Yükseltin” sloganına yer verildiğini görüyoruz. Estetik tasarım yapısıyla öne çıkan modelde, ekran tasarımı değiştirilmiş.

Süper ince, sinema sınıfı bir ekran tasarımına geçiş yapılmış ve gerçekten şık duruyor. Gövde kısmında ise şıklığı biraz daha öne çıkaracak CNC alüminyum alaşımlı yekpare kasa kullanılmış. Şıklığı ve işlevselliği bir araya toplayan bir tasarım yapısı var. Bu seride yer verilen teknik özelliklerden de kısaca söz edelim.

2022 Red Dot Tasarım Ödülü GIGABYTE Laptoplar

Teknik Özellikler Konusunda Nasıl?

Profesyonellerin ve içerik oluşturucuların ihtiyaçlarını tam olarak karşılaması adına tasarlanmış Aero 17, başta ekranıyla konuşturuyor.

Seride 4K UHD miniLED ekran kullanıldığını görüyoruz. Çok bölgeli karartma özelliği bulunan ekran, %100 DCI-P3 renk gamı desteği sunuyor. VESA DisplayHDR 1000 desteği, 120 Hz yenileme hızı gibi üst düzey artıları olan ekranın çok önemli bir özelliği de var.

Bence serinin tasarım ödülü kazanmasına da büyük oranda katkısı olan bu özellik, dünyanın ilk 4 taraflı ince çerçeveli ekran özelliği. 3 mm çerçeve kalınlığının olduğu ekranda, hem çok şık bir görüntü var hem de %90 ekran gövde oranıyla çok daha geniş bir görüş açısı var.

3D modelleme ile uğraşanlar ve içerik üretici profesyoneller için gerçekten iş görecek bir ekran diyebiliriz.

2022 Red Dot Tasarım Ödülü GIGABYTE Laptoplar

Ekranı bir kenara bırakıp diğer teknik detaylara geçtiğimizde de yine son nesli görüyoruz. Hatta son neslin en güçlü özelliklerini görüyoruz diyebilirim.

Zira seride işlemci tercihi olarak Intel i9-12900HK ve H modellerini tercih edebiliyorsunuz. 12.nesil işlemci 5 GHz saat hızlarına kadar çıkabiliyor. Ayrıca RAM kısmında da 64 GB’a kadar DDR5 RAM tercih edilebilir olması, işlemcinin gücünü tamamlayacak önemli bir detay.

Ekran kartı kısmında ise Aorus modellerine benzer bir tercih var. Yine RTX 3080 Ti 16 GB GDDR6 modeli ve RTX 3070 Ti 8 GB GDDR6 modeli tercih edilebilir.

2022 Red Dot Tasarım Ödülü GIGABYTE Laptoplar

GIGABYTE’ın, 2022 Red Dot Tasarım Ödülü’nü kazanan yeni nesil laptopları bunlar. Artık tasarımları konusunda da kendisini kanıtlamış ve en prestijli ödülü almış olan seriler ülkemizde ne kadar ilgi görecek bakacağız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler