Cumartesi, Nisan 27, 2024

Gmail’in iPhone Sürümüne Resim Engelleme Özelliği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ayar, istenmeyen e-posta izlemeyi engellemenizi sağlıyor; Google, bugün yayınladığı bir güncelleme ile Gmail aplikasyonunun iOS sürümüne, istenmeyen e-posta izlemenizi daha kolay engellemenizi sağlayacak yeni bir ayar ekledi. Söz konusu güncelleme, Gmail’in ekli görüntüleri otomatik olarak yüklemesini engelleme özelliği yalnızca Gmail servisinin masaüstü sürümünde bulunuyordu. Bu ayarın etkinleştirilmesi, Gmail’in çoğu durumda göndericilere mesajı ne zaman ve hatta nerede açtığınızı bile söyleyeceğini söyleyen görünmez elektronik posta izleyicileri de dahil olmak üzere gelen resimleri engellemenizi sağlıyor.

gmail

Google tarafından yayımlanan bu güncelleme, eski Twitter yöneticisi ve tasarımcısı Mike Davidson’un, kullanıcılarının bir alıcının yerini ve günün saatini izlemesine izin veren popüler abonelik e-posta hizmeti hakkında bir blog yazısı kaleme aldığı Temmuz ayında patlak veren insanüstü tartışmalara oldukça açık bir yanıt, bir mesaj açtı. Davidson’un blog yazısından sonra viral, yaşlılık ve ne yazık ki gizlilik ihlali biçiminde ışık tutan, insanüstü, okundu bilgisi özelliğini varsayılan olarak kapatmaya karar verdi ve hizmetinin konum izleme yönünü tamamen kaldırdı.

Sistemin Çalışma Mantığı

Google, bir elektronik posta gönderenin bir alıcıyı IP adresi üzerinden tam olarak bulma yeteneğini devre dışı bırakarak, Gmail’e rıza dışı izlemeye karşı korumalar oluşturdu. (Google, gelen elektronik posta mesajlarını kendi proxy sunucuları aracılığıyla yönlendirerek herhangi bir konum izlemeyi etkisiz hale getirir.) Ayrıca, bir görüntüyü bilinçli olarak yüklemeye karar vermedikçe, bu izleyicilerin herhangi birinin sizin hakkınızda veri toplamasını önlemek için otomatik görüntü yüklemesini devre dışı bırakmanıza izin veriyor.

Screen Shot 2019 09 03 at 3.36.45 PM

Ancak, resim yükleme ayarı daha önce Gmail’in masaüstü sürümü ile sınırlandırılmıştı ve bu, iOS uygulamasının ağır mobil elektronik posta kullanıcıları tarafından fark edilmemiş olabileceği anlamına geliyordu. Şimdi, en azından, eğer isterseniz, iPhone veya iPad’inizde bu ayara erişebileceksiniz.

Güncelleme sadece kişisel hesaplar için geçerli

3 Eylül 2019 Salı akşamı itibari ile, güncelleme sadece kişisel Gmail hesapları için aktif hale getirildi. Google Apps yada G Suite (Google Admin) kullanıcıları bu güncellemeden yararlanamayacak

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler