Cuma, Nisan 26, 2024

Göktürk-1 Bugün Fırlatılıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’nin ilk istihbarat uydusu Göktürk-1 Bugün Fırlatılıyor!  Saatler tam 16.51’i gösterdiğinde TSK’nın yeni göz bebeği Göktürk-1 Fransız Guyanası’ndan yolculuğuna başlayacak.

İlk Sinyal 68.Dakikada

5 Aralık 2016 yani tam da bugün saatler 16.51’i gösterdiğinde Göktürk-1 fırlatılacak ve 57.dakikada roketten ayrılıp, 2 dakika sonrasında ise güneş panellerini açacak. Ve tam 1 saat 8 dakika sonra da uydumuzdan ilk sinyalimizi alacağız.

gktrk1
Göktürk-1’in Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK)  hedef istihbaratı ihtiyacına yönelik hizmet vereceği biliniyor ancak tek amacı bu olmayacak. Çevre yapılaşmasının izlenmesi, belediye uygulamaları, sınır kontrolü gibi ek görevleri de olacak. 90 dakikada Dünya’nın çevresinde turunu tamamlayıp, yılda 60 binin üzerinde fotoğraf çekmesi bekleniyor.

Canlı İzlenebilecek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) Akıncı tesislerinde yapılacak tören ile fırlatma anı canlı izlenebilecek. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor. Bu gurur verici manzara karşısında yapabileceğim en güzel yorum ise “As Bayrakları As As”.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler