Perşembe, Nisan 25, 2024

Google, 2020’de Cloud Print Özelliğini Kapatacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google mezarlığına bir proje daha geliyor

Google, Google Chrome’u kullanarak (Internet bağlantısı olmayan yazıcılarda bile) web’den kolayca yazdırmanıza olanak tanıyan Cloud Print’in son sayfalarını 31 Aralık 2020’de basacağını açıkladı. Cloud Print, hem masaüstünde hem de mobil cihazda çalıştığı ve eski yazıcılara genişletilmiş yarar sağladığı için kullanışlı bir hizmetti.

Bir destek belgesinde Google, Chrome OS’de geliştirilen baskı deneyimini kullanmanızı veya “farklı bir işletim sistemini kullanıyorsanız,“ ilgili platformun yerel baskı altyapısını ”kullanmanızı öneriyor.

Bazı Twitter kullanıcıları, Google’ın hizmeti iyi bir şekilde durdurmadan önce bir yıldan fazla bir süre önce bildirmiş olmasının nedeninin bir parçası olan Cloud Print’in ölümünün yasını tutuyor:

Google ekibi tarafından Cloud Print servisinin neden kapatılarak Google’ın mezarlığına gönderildiğine ilişkin bir açıklama, bildiri yahut bir neden belirtilmedi. Google konu ile alakalı bir yorum yaptığında bu makaleyi güncellemiş olacağız.

Google Cloud Print servisi 16 Nisan 2010 tarihinde ilk kez piyasaya sürülmüştü, bundan dokuz yıl önce piyasaya sürülen ve kullanıcıları tarafından oldukça sevilen bu servisin neden kapatıldığına dair bir fikir yok.

Büyük ihtimal ile Google, artık kar elde edemediği projelerine ve servislerine üzücü bir son verme eğiliminde bulunuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler