Cumartesi, Nisan 20, 2024

Google’ın Yapay Zeka Destekli ‘Akıllı Oluşturma’ Özelliği Dökümanlara Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Özelliği şu an beta için kayıt yaptıranlar kullanabiliyor; Google, Smart Compose ismini verdiği özelliğini Google Dökümanlar servisine getiriyor, yani Google Apps (G Suite olarak bilinir) kullanıcılarına gelecekte gelen kutularının dışında yapay zeka destekli yazma önerileri sunulacak. Şimdilik, yalnızca etki alanı yönetcileri beta için kayıt yaptırarak özelliği kullanabilir.

Arama devlerinden Google, Gmail servisinin önceki ‘Akıllı Yanıt’ özelliğinin peşinden giderek, geçen yıl ilk olarak Smart Compose’un (Akıllı Oluşturma) açılışını gerçekleştirdi. Smart Reply (Akıllı Yanıt), elektronik postalara kısa yanıtlar verirken Smart Compose özelliğinin daha da karmaşık, bir sonraki cümlenizi nasıl bitireceğinizi aktif olarak öneriyor.

mülayim: 1. hoş görülebilir nitelikte olan, uygun 2. yumuşak huylu

Smart Compose’den gelen öneriler genellikle mülayimdir

Bu özellik, önerilerini yapabilmek için Google’ın makine öğrenme modellerini kullanıyor; bu, istemlerini kişiselleştirmek için geçmişte ki yazınızı inceliyor (Gmail’de bu özelliği ayarlar sekmesinden kapatabiliyorsunuz). Teorik olarak, bu Smart Compose tıpkı bir insan gibi metin yazıyor, ancak pratikte önerilerinin çoğu, yumuşak ifadeler ve kurumsal konuşma dilinde oluyor.

slim google docs smart compose

Google Dokümanlar’a Smart Compose eklemek, daha geniş bir yazma stili yelpazesiyle AI otomatik önerilerine meydan okuyarak araç için büyük bir adım olabilir. E-postalar daha eylem odaklı olma eğiliminde olsa da (“X ile ilgileniyor musunuz?,” “Y’ye geliyor musunuz,”Lütfen, lütfen, lütfen Z hakkında susun”), Google Dokümanlar okul işlerinden kurumsal planlama belgelerine, o romanın ilk taslaklarına kadar her türden dökümana ev sahipliği yapıyor.

Bununla birlikte, başlamak için Google, Smart Compose’un yalnızca erişimlerini ve hedeflemelerini sınırlandırmakta. Dokümanlar için Smart Compose yalnızca beta sürümünde, yalnızca İngilizce dilinde mevcut ve yalnızca etki alanı yöneticileri (G Suite kullanıcıları) test etmek için gönüllü olabilir. Umarım, yine de, gelecekte Smart Compose belgelerde daha genel olarak bulunabilecek. Her ne kadar birçok kişi Smart Compose ve Smart Reply’dan hoşlanmıyor gibi görünse de, son yıllarda kesinlikle Google’ın en ilgi çekici yeni araçlarından bazıları, otomatik sistemlerin günlük yazma işlerinde giderek daha fazla yardımcı olacağı bir geleceğe işaret ediyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler