Salı, Nisan 23, 2024

Microsoft, Cortana’nın Fişini Çekmeye Hazırlanıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un kişisel sesli asistanı Cortana, hayatımıza Windows 10 ile giriş yapmıştı lakin hiçbir zaman Türkçe dil desteği ve Türkiye bölge desteğine sahip olmadı. Şimdi ise Microsoft, Cortana hanımı iOS ve Android platformundan kaldırmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Microsoft, Ocak ayında iOS ve Android için Cortana uygulamasını kesmeyi planladığını açıkladı. Yazılım üreticisi İngiltere, Kanada ve Avustralya’daki Cortana kullanıcıları için iOS ve Android için Cortana’nın en azından bu pazarlarda kaybolduğunu ortaya çıkaran yeni bir destek makalesi yayınladı. Microsoft, Cortana uygulamasının 31 Ocak’ta İngiltere, Avustralya, Almanya, Meksika, Çin, İspanya, Kanada ve Hindistan’da ortadan kaldıracağını onayladı.

Bir Microsoft Sözcüsü açıklama yaptı

“Cortana, konuşma işlemciliğin ve üretkenliğin gücünü tüm platformlarımıza ve cihazlarımıza getirme konusundaki geniş vizyonumuzun ayrılmaz bir parçasıdır. Cortana’yı olabildiğince faydalı hale getirmek için, Cortana’yı Microsoft 365 üretkenlik uygulamalarınıza daha derinlemesine entegre ediyoruz ve bu evrimin bir parçası Android ve iOS’ta Cortana mobil uygulaması desteğini sonlandırmayı içeriyor.”

iOS ve Android platformları için 31 Ocak’ta desteği bitecek olan Cortana’nın ana vatanında Amerika Birleşik Devletleri’nde ne kadar bir süre vaadi ile çalışmaya devam edeceği net değil yalnız açıklamalarda bulunan Microsoft Sözcüsü, Cortana’nın şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde hala desteklendiğini söyledi.

Tam destek notu, Cortana’nın etkilenen pazarlarda 31 Ocak’tan sonra Microsoft’un Android Launcher uygulamasından kaybolacağını da ortaya koyuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler