Cuma, Nisan 26, 2024

Photoshop’a Yapay Zeka Destekli Araçlar Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Grafikciler artık zaman kazanacak; Adobe, Photoshop CC’yi bugün, vurgulanması son derece kullanışlı, yeni bir konu seçim aracı olan birkaç yeni özellikle güncelliyor. Şimdi Sihirli Değnek aracının altında en üst sıralarda yer alan yeni araç, bir nesneyi bir kutuya sürüklemenizi sağlar ve Photoshop, vurguladığını düşündüğü nesnenin sınırları etrafında otomatik olarak bir seçim oluşturur. Bu bir kutu kadar basit veya kabarık bir köpek kadar karmaşık olabilir.

Bir fotoğrafta düzenlemeniz gereken bir nesnenin veya kişinin kenarlarını dikkatlice seçmek için zaman harcadıysanız, bu yeni aracın neden bu kadar büyük bir yardımcı olacağını nereden bileceksiniz.

Özellikle temiz bir seçim yapmanız gerekiyorsa, bu zaman alan bir işlem olabilir. Saç gibi şeyler özellikle zor olabilir. Photoshop’un yapay zekasının bu konuda doğru bir şekilde ne kadar iyi olduğunu görmemiz gerekecek, ancak yakın herhangi bir şey yine de çok yararlı bir başlangıç ​​olacaktır.

Adobe, bu özelliğin önceki sürümünden geliştirilmiş kenar seçimi olduğunu söylüyor

Yapay zeka ile donatılmış olan bu Photoshop sürümünde bir küçük ama yararlı olan güncelleme ise ana ekranın diğer sürümlere göre daha hızlı bir şekilde açılması. Her ne sebeple olursa olsun, Adobe bu ekranı birkaç sürüm önce yeniden inşa etti ve o zamandan beri sadece yeni bir projeye başlamak için sinir bozucu bir şekilde yavaş oldu.

Photoshop 9

Adobe ayrıca degradeleri ve hazır ayarlar arabirimini de tamamen yeniden tasarlamış. Adobe, gradyanlar ve hazır ayar arabirimini de tamamen yeniden tasarladı. Her şey çok daha anlaşılır ve dahil edilmiş olan tuhaf Küçük Resim görünümünden daha kullanışlı görünecek düzinelerce yeni hazır degradeler içeriyor. Bu uygulama aynı zamanda fotoğrafa hızlıca birkaç renk ayarı uygulamanıza izin veren canlı hediye önizlemelerini de destekliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler