Cuma, Nisan 19, 2024

Facebook Yüz Tanıma Sistemlerini Kandırmanın Peşinde!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook araştırmacıları geliştirilen sistemin deepfakes videoları ile mücadele edeceğini söylüyorlar; Facebook, yüz tanıma uygulamaları yüzünden milyarlarca dolarlık bir yargı davasına karışmış durumda, ama bu, yapay zeka araştırma bölümünün, şirketin içinde bulunduğu kötü suçlarla mücadele etmek için teknoloji geliştirmesini engellemedi.

VentureBeat haberine göre, Facebook AI Research (FAIR) canlı video da dahil olmak üzere, video üzerinde çalışan bir state-of-the-art “de-identification” (son teknoloji ürünü “tanımlama”) sistemi geliştirdi. Bir video konusunun temel yüz özelliklerini makine öğrenimini kullanarak gerçek zamanlı olarak değiştirerek çalışıyor.

Mark Zuckerberg 717883

Bu tanımlama teknolojisi geçmişte var oldu ve İsrail Yapay Zeka ve Gizlilik firması D-ID gibi durağan görüntüler sağlamaya adanmış tüm şirketler halen daha mevcut. Bilgisayar vizyon yazılımının belirli özellikleri tanımlamak için nasıl eğitildiği konusunda zayıf yönlerden yararlanarak çalışan, adversarial örnekler denilen, kendinize giyebileceğiniz, görüntü taklit eden bir yüz tanıma kategorisi de bulunuyor.

fair de identification research

Yapay Zeka yazılımı, temel yüz özelliklerini değiştiriyor

Ancak bu yüz tanımanın engellenmesi, genellikle bir güvenlik kamerasından veya başka bir kaynaktan çekilen fotoğraf veya fotoğrafın değiştirilmesinden ibarettir. Facebook’un araştırması, hem önceden çekilmiş hem de canlı olan gerçek zamanlı ve video çekimlerde benzer işler yapıyor. Bu sektör için bir ilk, FAIR’ın iddia ettiği gibi, gelişmiş yüz tanıma sistemleriyle mücadele edebilecek kadar iyi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler