Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Google Artık Kürtaj Hizmeti Veren Yerleri Haritalarda Gösterecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google, Amerika Birleşik Devletleri bölgeside kürtaj hizmeti veren sağlık kuruluşlarının Haritalar uygulamasında kolayca bulunmasını sağlamak için yeni bir etiket sistemi kullanıma sundu. Artık bugünden itibaren kürtaj hizmeti veren yerlerin Google Haritalar profilinde “Kürtaj Hizmeti Sağlar” ibaresi yer alacak.

Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesinin verdiği kürtaj yasağı kararı ülke genelinde büyük tepkilere sebep oldu ve büyük tepkiler sonucunda alınan karar iptal edilmişti. Netflix’ten Tesla’ya kadar birçok şirket çalışanlarına kürtaj desteği vereceğini dile getirmişti.

Yeni özellik şu anda sadece ABD’de mevcut!

google kürtaj
Google Artık Kürtaj Hizmeti Veren Yerleri Haritalarda Gösterecek 2

Google, Amerika Birleşik Devletleri bölgesindeki kullanıcıların kürtaj hizmeti sağlayan tıbbi tesisleri Google Aramalar ve Google Haritalar servisinde rahatça bulabileceklerini duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada bir sağlık kuruluşunun kürtaj hizmeti verdiğine dair resmi onay aldıktan sonra kuruluşun Google profilinde “Kürtaj hizmeti veriyor” ibaresi yer alacak.

Bu yenilik kapsamında gerekli resmi onayları almayan kuruluşlara ise “Kürtaj hizmeti vermeyebilir” ibaresi eklenecek. Ayrıca “yakınımdaki kürtaj klinikleri” veya “kürtaj klinikleri” gibi aramalar yapıldığı zaman ise ilgili lokasyonlar listeleniyor olacak.

Özellik şu anda Amerika Birleşik Devletleri bölgesinde kullanıma sunuluyor fakat ilerleyen zamanlarda diğer ülkelerde de kullanıma sunulması planların arasında yer alıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler