Perşembe, Mart 28, 2024

Google Chrome 10 Yaşında! ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google‘nin tam 10 yıl önce piyasaya sürdüğü Google Chrome bugün itibari ile 10 yaşınd. Chrome, ” tarayıcıda yeni bir şey” olarak pazarlandı. Chrome , şirketin ilk web tarayıcısını işaretlemek için Google’dan bir web çizgi romanıyla giriş yaptı . Başlangıçta bir yıldan daha uzun bir süredir Linux ve MacOS’a giriş yapmadan önce sadece Windows’a yönelik bir beta uygulaması olarak başlatıldı. Chrome, geliştiricilerin ve internet kullanıcılarının Internet Explorer’la uğraştıkları ve Firefox’un sürekli olarak geliştirdiği bir dönemde giriş yaptı.

Google, Chrome’u hayata geçirmeye yardımcı olmak için Apple’ın WebKit oluşturma motoru ve Mozilla’nın Firefox’undaki bileşenleri kullandı ve Chrome’un tüm kaynak kodunu Chromium projesi olarak açık bir şekilde kullanılabilir hale getirildi . Chrome, web standartlarına ve saygın HTML5‘e odaklandı ve yayınlandığı sırada hem Acid1 hem de Acid2 testlerini bile geçti. Bu, Microsoft’un Internet Explorer tarayıcısıyla web standartlarını aşmaya çalıştığı için önemli bir adımdı.

İlk Google Crome Logosu

 Screenshot 8

On yıllık süreçte Chrome tarayıcı artık çoğu kullanıcının web’de gezinmesin de kullandığı tarayıcı haline geldi. Chrome, tarayıcıda pazar payının yüzde 60’ından fazlasını masaüstüne sağlamıştır. Google’ın Chrome mühendisleri, yeni özellikler ile bunu geliştirmeye ve en son web standartlarını zorlamaya devam etmektedir. Chrome, yalnızca bir web tarayıcısından daha fazlasına dönüştü ve artık Windows, MacOS, Linux, Android ve hatta iOS’un üzerinde çalışan bir platform olduğunu da hatırlatmak gerekiyor. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler