Cuma, Mart 29, 2024

Google Chrome Pencere İçinde Pencere Özelliğine Kavuştu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google Chrome yeni güncelleme ile birlikte pencere içinde pencere özelliğine kavuştu. Artık eklenti kullanmadan internette dolaşırken veya başka program kullanırken kenarda küçük pencerede YouTube videosu izleyebileceksiniz. 

Aslında bu özellik üzerinde Google uzun zamandır çalışıyordu. Daha önceden bu özelliği bayraklar bölümünden aktif edip kullanılabiliyordu. Chrome 70 sürümü ile birlikte bu özellik varsayılan olarak açık halde geldi. Üstelik videonun açık olduğu sekmeyi kapatsanız bile video açık kalmaya devam edecek. 

Google Chrome Pencere İçinde Pencere Özelliğine Kavuştu PCH

Pencere İçinde Pencere Özelliği Nasıl Kullanılır?

Pencere içinde pencere özelliğini kullanmak için Windows, macOS veya Linux işletim sistemine sahip olmanız gerekiyor. Bu işletim sistemlerinden birine sahipseniz Chrome sürümünüzün 70 olup olmadığını kontrol edin. Eğer Chrome sürümünüz eskiyse güncellemeyi yapın. Chrome 70 sürümüne yükselttikten sonra YouTube’dan herhangi bir video açıp sağ tıklayın. Çıkan seçenekler arasında “Pencere içinde pencere” seçeceğini seçin. Bu seçeceği seçtikten sonra video küçük pencere haline gelecek. İsterseniz videonun bulunduğu sekmeyi kapatabilirsiniz. Sekmeyi kapatsanız bile video ayrı küçük pencerede oynamaya devam edecek. İsterseniz pencereyi büyütüp küçültebilirsiniz. 

Not: Bu özellik YouTube Mini Oynatıcıdan ayrı bir özelliktir. YouTube Mini Oynatıcı sadece YouTube içinde çalışır. 

right click picture in picture chrome 2

Pencere içinde pencere özelliği Chrome OS ve Android işletim sisteminde bulunan Chrome’a daha gelmediği için bayraklar bölümünden bu özelliği açmanız gerekiyor. chrome://flags/#enable-surfaces-for-videos linkinden bu özelliği etkinleştirebilirsiniz. Yakında bu özellik Chrome OS ve Android işletim sisteminde varsayılan olarak açık halde gelecek. 

Not: Android ve Chrome OS’da bu özellik varsayılan olarak bulunmadığı için düzgün çalışmayabilir. 

Siz Chrome’a gelen pencere içinde pencere özelliği kullanmaya başladınız mı? Yorumlarda belirtin. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler