Cuma, Nisan 26, 2024

Microsoft, 60.000 patentini Linux’a yardımcı olmak için açık kaynak haline getiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, bugün , Linux’u patent davalarından korumaya yardımcı olmak için tasarlanmış açık kaynaklı bir patent grubu olan Açık Buluş Ağına (OIN) katıldığını duyurdu . Bu, şirketin kütüphanesini 60.000‘den fazla patenti açık kaynak haline getirdi ve ZDNet üzerinden OIN üyelerine açık hale getirdi .

OIN, 2,400 şirket için Linux için bir lisans platformu bireysel geliştiricilerden Google ve IBM gibi büyük şirketlere kadar – ve tüm üyeler, telif hakkı olmaksızın diğer OIN lisansları arasında hem OIN’e ait patentlere hem de çapraz lisanslara erişebilirler.

1395831170 OIN NewSliderImg 4

Microsoft birleştirme, her iki taraf için de ileriye doğru atılmış büyük bir adımdır: OIN, Microsoft’tan binlerce yeni patent alır ve Microsoft, geçmişte bıraktığı açık kaynaklı topluluğa gerçekten yardımcı oluyor. Microsoft’un bulut ve girişim grubunun başkan yardımcısı Scott Guthrie, ZDNet‘e verdiği bir röportajda şunları söyledi: “Açık kaynaklı projeleri IP davalarından korumak istiyoruz, dolayısıyla patent portföyümüzü OIN’e açıyoruz.”

Microsoft’un neler sunduğuna dair istisnalar vardır – özellikle, birçok nedenden ötürü mantıklı olan Windows masaüstü ve masaüstü uygulama kodu – ancak aksi halde Microsoft açık kaynak kodludur. Ve sonuçta, tüm geliştirici topluluğu için iyi bir şey.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler