Cuma, Nisan 26, 2024

Google Chrome, Windows 7 Kullanıcılarına Verdiği Desteği 6 Ay Daha Uzatıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gönlümüzde taht kurmuş ve milyonlarca bilgisayar tarafından kullanılan işletim sistemi Windows 7, bu yılın Ocak ayında Microsoft’un desteğinden çıktı, ancak çok sayıda şirket ve ev kullanıcısı hala bilgisayarlarını Windows 10’a yükseltmedi ve bu da ortaya bir dizi güvenlik problemini çıkarıyor.

Google, 15 Temmuz 2021’de Windows 7 için Chrome desteğinden kendi kendine çıkmayı planlıyordu. Ancak şirket, 2020’nin tam olarak normal bir yıl olmadığını ve ağın Windows 7’den başka bir sürüme yükseltilmesi gibi bazı BT projelerinin ertelenmiş olabileceğini fark etti ve bu sebeple dünyanın en popüler internet tarayıcısının desteğini Windows 7 için uzatıyor.

windows 7.max 1500x1500 1
Google Chrome, Windows 7 Kullanıcılarına Verdiği Desteği 6 Ay Daha Uzatıyor! 2

Kantar’ın yardımıyla Google, kuruluşların% 21’inin hala Windows 10’a geçiş sürecinde olduğunu keşfetti. Mevcut durumu değerlendirdikten ve Google’ın değerli kurumsal müşterilerinden gelen geri bildirimlere dayanarak, Google, Windows 7 için Chrome desteğini en az 15 Ocak 2022’ye kadar uzatmaya karar verdi. Bu, daha önce bildirilen 15 Temmuz 2021 tarihinden itibaren 6 aylık bir uzatma. Bu destek uzantısı ile, yükseltmeleri devam eden kuruluşlar, Windows 7’de kalan kullanıcılarının Chrome’un güvenlik ve üretkenlik avantajlarından yararlanmaya devam edeceğinden emin olabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler