Cumartesi, Nisan 27, 2024

Google, Chromecast Audio’nun Üretimine Son Verdi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google‘ın uygun fiyatıyla dikkatleri üzerine çeken hoparlörleri kablosuz hale getiren Chromecast Audio cihazının üretimini sonlandırdı.

Google’ın ürettiği Chromecast Audio, ülkemizde resmi olarak satışa sunulmasada yurttışında uygun fiyata satılan bu ürünü alacaklar için oldukça kötü bir haber oldu.

 

Google‘ın 2015 yılında piyasaya sürdüğü hoparlörleri kablosuz hale getirmeye yarıyan, Chromecast Audio cihazını artık üretmeyecek. Üzerinde bulunan 3.5mm jak girişi ile beraber ucuzundan pahalısına kadar pek çok hoparlörü kablosuz ses aktarımına uygun hale getiriyor.

Yurtdışında 15 dolar gibi bir fiyat etiketine sahip olan cihaz haliyle kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarmıştı. Akıllı hoparlörlerin piyasada hızlıca büyümesi Chromecast Audio‘nun üretiminin durmasındaki önemli etkenlerden biri olarak görülüyor. 

Başlıksız 1 12

 

Google’ın bir sözcüsü Chromecast Audio için aşağıdaki gibi bir açıklamada bulundu:

“Ürün portföyümüz gelişmeye devam ediyor ve şimdi kullanıcıların ses keyfini çıkarması için çeşitli ürünlerimiz var .” “Bu nedenle Chromecast Audio ürünlerimizi üretmeyi bıraktık. Chromecast Audio cihazları için yardım sunmaya devam edeceğiz, böylece kullanıcılar müziklerinin, podcast’lerinin ve daha fazlasının tadını çıkarmaya devam edebilecekler.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler