Perşembe, Nisan 25, 2024

Google Cloud, Starlink ile Anlaşma Kurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google Cloud ve SpaceX bugün, ağ ucundaki müşterilere veri, bulut hizmetleri ve uygulamaları sunmak için bir iş ortaklığı yaptıklarını duyurdular. Bu ortaklığın bir parçası olarak SpaceX, Google veri merkezi mülklerinde Starlink’in yer istasyonlarını barındıracak. Bu, düşük gecikmeli ve Starlink uydularından Google Cloud aracılığıyla ağ ucundaki konumlara güvenilir veri dağıtımını sağlayacak. Bu entegrasyonun 2021’in ikinci yarısında kullanıma sunulması bekleniliyor.

Google Cloud’un Altyapı Kıdemli Başkan Yardımcısı Urs Hölzle, konu ile alakalı olarak “Bulutta çalışan uygulamalar ve hizmetler, yüksek düzeyde ağ bağlantılı veya uzak bir ortamda çalışan kuruluşlar için dönüştürücü olabilir. Dağıtık ayak izlerine sahip kuruluşların ekiplerini çalışır durumda tutmak için ihtiyaç duydukları kritik uygulamalara ve hizmetlere sorunsuz, güvenli ve hızlı erişime sahip olmasını sağlamak için SpaceX ile ortaklık yapmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

SpaceX internet plan Mazzitorch
Google Cloud, Starlink ile Anlaşma Kurdu! 2

SpaceX Başkanı ve Operasyon Direktörü Gwynne Shotwell, “Starlink’in yüksek hızlı, düşük gecikmeli geniş bantını Google’ın altyapısı ve yetenekleriyle birleştirmek, küresel kuruluşlara modern kuruluşların beklediği güvenli ve hızlı bağlantıyı sağlıyor. İşletmelere, kamu sektörü kuruluşlarına ve dünya çapında faaliyet gösteren diğer birçok gruba bu erişimi sağlamak için Google ile çalışmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler