Salı, Nisan 16, 2024

Google, Fitbit’i Resmi Olarak Satın Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google, 2019 yılında Fitbit’i satın alacağını duyurmuştu. Genel olarak yasal engellerle karşılaşan Google, bugün satın almanın artık tamamlandığını duyurdu. Fitbit markası şu anda dünya genelinde 29 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip durumda. Google, bilginizi, başarınızı, sağlığınızı ve mutluluğunuzu geliştirmenize yardımcı olacak yeni cihazlar ve hizmetler oluşturmak için Fitbit ekibiyle yakın temasta kalmayı planlıyor. Google bunlara ek olarak kişisel bilgiler konusunda sağlık bilgilerinizi korumayı ve verilerinizin kontrolünün sizde kalacağını belirtti.

Google’ın Cihazlar ve Hizmetler Departmanı Kıdemli Başkan Yardımcısı Rick Osterloh, bir blog gönderisinde konu ile ilgili şunları dile getirdi:

  • Bu anlaşma her zaman verilerle ilgili değil, tamamen cihazlarla ilgiliydi ve Fitbit kullanıcılarının gizliliğini koruyacağımız konusunda başından beri netiz. Fitbit kullanıcılarının sağlık ve zindelik verilerinin Google reklamları için kullanılmayacağını onaylayan bir dizi bağlayıcı taahhüt dahil olmak üzere tüketicilerin gizlilik beklentilerini koruyan bir yaklaşım üzerinde küresel düzenleyicilerle birlikte çalıştık ve bu veriler diğer Google reklam verileri ile bir tutulmayacak ve ayrı tutulacak.
  • Ayrıca, fitness takipçileri ve akıllı saatler gibi cihazların Android akıllı telefonlarla birlikte çalışmasını sağlayan Android API’lerine erişimi sürdüreceğiz ve Fitbit kullanıcılarının üçüncü taraf hizmetlere bağlanmayı seçmelerine izin vermeye devam edeceğiz, Favori sağlık ve fitness uygulamalarınızı Fitbit hesabınızla senkronize edebileceksiniz.
  • Bu taahhütler, tüm tüketicilerin bunlardan yararlanabilmesi için küresel olarak uygulanacak. Ayrıca, bu taahhütleri yerine getirdiğimizden emin olabilmeleri için dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler