Perşembe, Nisan 25, 2024

Google Fotoğraflara Gelecek Bazı Özellikler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dün Google Fotoğraflar ürün lideri David Lieb Twitter’dan kullanıcılara uygulama hakkındaki geri dönüşlerini doğrudan sordu. Amacının “Google Fotoğraflar’dan Yeni özellikler, açıklar, performans iyileştirmeleri gibi neler istediğinizi bana söyleyin.” söyledi.

Bu Twitter üzerinden yapılan konuşmalar birkaç saat sürdü. Bu süre zarfında David Lieb gelen mesajları yanıtlayarak bazı gelecek özellikleri, eklemek istedikleri özellikleri ve iyileştirmeleri onaylamış oldu.

Gelecek Bazı Özellikler

Gelecek özellikler arasında uygulamayı kullanan birçok kişiyi gıcık eden bir durum düzeltiliyor. Bazen fotoğraflardaki kişilerin yüzlerini algılamayıp etiketlemediğinde elle tekrardan tanıtamıyorduk sadece etiketlenenleri kaldırabiliyorduk. Şimdi bu özellik sayesinde elle fotoğraflara etiket yerleştirebilicez.

En son yüklediklerim arama kriteri ise tüm platformlara geleceği belirtildi. Eğer mobilde iseniz bu özellik tarayıcıdan açsanız bile yoktu. Ayrıca buna ek olarak timestamp (Vakit Damgası) ayarlama özelliği de gelecekler arasında. Bu özellik PC’de ve iOS’de yıllardır var olan bir özellik. Fakat Android’e daha yeni gelecek.

Evcil hayvanlarınızın fotoğraflarını istediğiniz kişi ile tek tek uğraşmadan otomatik olarak paylaşma da gelecek özellikler arasında. Ayrıca albümleriniz arasında gezerken fotoğrafları silmenizi veya favorileriniz arasına eklemeyi sağlayacak özellik üzerinde çalıştıklarını da onayladı.

Samsung telefonlarda aldığınız ekran görüntüleri çektiğiniz fotoğraflar ile aynı klasörde depolandığından dolayı ekran görüntüleriniz de yedekleniyordu. Takım bu sorundan da haberdar olduklarını ve tartıştıklarını belirtti.

Bu tartışmada David Lieb “ayırabileceğim birkaç saat var.” diyerek kullanıcılardan direkt geri dönüş alarak diğer geliştirici ekipleride yapsa keşke aynı şeyi yapsa dedirtti doğrusu.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler