Cumartesi, Nisan 27, 2024

Google Görüntülü Konuşma Uygulaması Duo Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

2016 yılı  içerisinde geliştiriciler konferansında tanıtılan google duo görüntülü konuşma uygulaması son dönemde adını çokca duymaya başladığımız uygulamalar arasına girdi. Google’nin bu uygulaması ile apple cihazlardaki Facetime ve onun dışında Popüler mesajlaşma uygulaması whatsapp‘a rakip bir uygulama yapacağını düşünüyoruz.

 

google-duo- apk

Uygulamanın rakiplerine nazaran daha hızlı bir arayüzü olması ve gizliliğe önem veren insanlara hitap etmesi bekleniyor. Uygulama ana fikir olarak piyasadaki görüntülü görüşme uygulamalarının belirli özelliklerini almayı planladığı anlaşılmakta.İki kişi arasında yapılan görüşmelerin şifrelendiği ve görüntülü konuşmada herhangi bir güvenlik handikabının olmadığı belirtilirken uygulamada geliştirilen yeni teknoloji ve yazılımlar oldukça iyi bir uygulamanın ortaya çıkmasını sağlamış durumda. Üçüncü kişilerin görüşmelere erişimi her türlü engellendiğinden dolayı piyasaya çıkacak en önemli uygulamalardan bir tanesi de Google Duo olacak.

 

Google duo‘da açıklanan bir diğer özellik ise kullanıcılar tarafından eleştirilebilir, bu özellik videolu gelen çağrılarda karşı taraf cevap vermemesi halinde kameradan görüntü alınabileceği belirtildi. Bu nedenle google duo kullanıcılarının kamera kullanımı konusunda dikkatli olması gerektiği. Bu özelliği bir diğer açıdan düşünüldüğü zaman karşıdaki kişi tehlike anında ise eğer hayat kurtaran bir özellik olarak da kullanılabilmekte. Ancak günümüz teknolojisinde yine de eleştirilere maaruz kalacak bir uygulama olacağı kesin. Uygulama tam olarak piyasaya sürüldükten sonra daha net bilgiler ortaya çıkacaktır.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler