Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Google Haritalar Değişiyor: Navigasyonda Binaları 3D Göreceğiz!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günlük hayatımızda sıkça kullandığımız uygulamalardan birisi olan ve hayatımızı oldukça kolaylaştıran Google Haritalar için yeni bir özellik test ediliyor.

0x0 jpg

Test aşamasında olan yeni getirilecek özellikten bahsedecek olursak Google, Android Auto ve Mobil uygulamasına 3D çevre desteğini sunacak. Aklınızda daha iyi canlanması adına görselleri birlikte inceleyelim.

google maps 3d scaled

Bildiğiniz üzere Google, bizlere Maps gezintilerinde 3D şeklinde binaları gösterebiliyor.  Lakin burada ki önemli detay ise navigasyonu başlattığımız zaman maalesef binalar 3 boyutlu özelliğini kaybediyordu.

Sürprizler ile dolu olan Google yeni bir özelliğini öne sürdü diyebiliriz. Görselleri incelediğimiz zaman artık çevrede ki binaları, yapımları 3D bir şekilde navigasyon aktif vaziyette seyredebiliriz.

Tabi ki bu özellik seçenek olarak kullanıcılara sunulacak. Özelliği aktif etmek oldukça basit diyebiliriz. Yapılacak kısa işlemi birkaç adımla anlatacak olursak;

  • Sağ üst tarafta bulunan katman bloğuna bir kere tıklayacaksınız.
  • Açılan seçenekler erkanında 3D modeline tıklayarak seçimi aktif edeceksiniz.

Yeni özelliği kullanmak için işlem adımları bu kadar basit olacak.

Bu özellik hakkında Google bir açıklamada bulunmadı. Bazı ülkelerde bu özelliğin tamamlandığı görüldü. İlerleyen zamanlarda özelliğin tamamlanmasına doğru Google’ın açıklama yapması bekleniyor.

mapsgoogle3d jpg

Bu özelliği kullanıcılar tarafından denenip lakin binaların oluşmadığı yönünde ifadeler bulunmakta. Anlayacağınız üzere bu özelliği aktif ve düzgün bir kullanım alabilmek için daha zamanı var diyebiliriz.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler