Cuma, Nisan 19, 2024

Google, Koronavirüs Nedeniyle Çalışanlarına Evde Çalışmalarını Bildirdi

Paylaş

silkroad gaminggentr
Master Rome
Google, Koronavirüs Nedeniyle Çalışanlarına Evde Çalışmalarını Bildirdi 3

Google’ın ana şirketi Alphabet, Kuzey Amerika personelinden koronavirüsün potansiyel yayılmasını azaltmak için evden çalışmasını istedi.

Teknoloji devi Alphabet, Washington eyaletindeki çalışanların evden çalışmasını öneren personele bir not gönderdi. Bu talebi ABD ve Kanada’daki 11 ofisinde 100.000’e yakın çalışanının tamamına yaydı. Alphabet son olarak, ABD koronavirüs vakalarının yaklaşık 1.000’e yükseldiği gibi bir açıklama yapmıştı.

Google’ın küresel güvenlik başkan yardımcısı Chris Rackow, işçilere bir e-posta ile “Çok fazla dikkatli olmanız ve daha geniş bir topluluğun korunması için, çalışma konumunuz izin veriyorsa evden çalışmanızı öneriyoruz.” şeklinde mail gönderdi. Alphabet, Kuzey Amerika’daki ofislerinin, işleri gelmesini gerektirenlere açık kalacağını söyledi.

Geçtiğimiz hafta Google, Apple, Amazon, Microsoft ve Facebook dahil olmak üzere dünyanın diğer büyük teknoloji şirketleriyle birlikte Seattle’daki personelin koronavirüs nedeniyle evden çalışmasını tavsiye etmeye başladı. Devletin pazartesi gecesi 160’tan fazla vaka vardı. Alphabet büyük ofisleri bulunan Kaliforniya ve New York da vaka sayısında ani artışlar yaşıyor.

111215974 gettyimages 927681020 1
Google, Koronavirüs Nedeniyle Çalışanlarına Evde Çalışmalarını Bildirdi 4

Amazon’da ve Facebook’taki bir çalışana koronavirüs teşhisi kondu. Apple CEO’su Tim Cook pazar günü, küresel ofislerinin birçoğundaki çalışanlarından “işiniz izin veriyorsa” bu hafta uzaktan çalışmaları gerektiğini söyledi. Geçen hafta Twitter çalışanlarına virüsün yayılmasını durdurmak için evden çalışmalarını açıkladı. Bir blog yazısında, sosyal medya devi, Hong Kong, Japonya ve Güney Kore’deki personelin uzaktan çalışmasının zorunlu olduğunu bildirdi. Twitter ayrıca dünyanın her yerindeki 5.000 çalışanının ofislerine gitmemesini “şiddetle teşvik ettiğini” söyledi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler