Cuma, Nisan 26, 2024

Google KRACK Açığına Karşı Güncelleme Yapacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün ortaya çıkan WPA2 protokolündeki zayıflık neredeyse tüm kablosuz iletişim özellikli cihazları risk altına soktu ve ortalığı bir gün içerisinde karıştırdı. Google önümüzdeki haftalarda Android cihazlarını bu sorundan etkilememek için bir güncelleme yapacağını açıkladı.

Google tarafından bugün yapılan açıklamaya göre Google‘ın KRACK adlı yeni keşfedilen güvenlik kusurundan etkilenen Android cihazlarını düzeltmek için bu konuda çalışacak. Google Konu hakkında “Biz konunun farkındayız ve önümüzdeki haftalarda etkilenen tüm cihazlara da güvenlik amacıyla yama yapacağız.” dedi.

google krack acigina karsi guncelleme yapacak makale ici

ZDNet tarafından bulunan KRACK adlı açık kablosuz ağları ve cihazları korumak için tasarlanan WPA2 protokolündeki zayıflık, bilgisayar güvenliği akademisyeni Mathy Vanhoef tarafından keşfedildi ve tüm dünyaya bir gün içerisinde duyuruldu. Tüm kablosuz özelliği olan cihazları tehdit eden açık hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz WPA-2 Wi-Fi Protokolü Nasıl Hacklendi? makalemize de göz atabilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler