Cuma, Nisan 19, 2024

Google Mobil Aramaları Değişiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Neredeyse her gün yeni tip bir bilginin çıktığı günümüzde bizi hiçbir noktada yalnız bırakmayan Google, şimdide mobildeki aramalarda değişikliğe gidiyor.

Mobil arama sonuç sayfası günden güne gelişmeye devam ediyor. Mobilden yapacağımız aramalarda bize en yakın sonucu verebilmek için değişmeye devam ediyor. Dün yayınlanan bir yazıda da bu amaca daha sağlıklı ve işlevli bir şekilde ulaşmamız için bazı değişikliklere gidildi.

Google Seach Result

Bu yeni dizaynda bize bilginin nereden geldiğini görmemiz için websitelerin logosu ve adresi en üste atılmış. Bu logoları site sahipleri seçtikleri bir logoyu koyabilirler.

Aramaların en üstünde yer alan aramamız ile alakalı reklamda da bu değişikliği görüyoruz. Ad(reklam) yazısı sonucun en sol üstüne kalın harflerle yazılmış ve sitenin adresi ardında devam etmiş. Aynı şekilde bunu da, bilginin sitede nerede bulunduğunu belirtiyor.

Bu yeni dizayn değişiklikleri ile kendine “yeni içerik biçimleri ve işlevsel işlemler” koyabilecek yer bulduğunu da belirten Google, sinema bileti alma ve podcast dinleme gibi gibi bazı aktivitelerin geleceğini belirtiyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler