Cuma, Nisan 26, 2024

Öğrencileri Yaptığı 4 Metre Boyundaki Roket 100KM Yüksekliğe Ulaştı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Kaliforniya Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı 4 metre boyundaki roket 100KM yüksekliğe ulaştı. Yaptıkları roket Dünya’nın atmosferi ile dış uzay arasındaki sınır olarak kabul edilen Karman hattını geçti.

Güney Kaliforniya Üniversite’nin öğrencilerinin adına Traveler VI adı verdikleri 4 metre boyundaki roketi üretmek için kolları sıvadılar. Uzun deney ve çalışmanın ardından dünyada ilk 4 metre boyundaki bir roketi Dünya’nın atmosferi ile dış uzay arasındaki sınır olarak kabul edilen Karman hattına kadar çıkarmayı başardılar.

Ogrencilerin yaptigi bir roket 100 km yukseklige ulasti111064 2

Traveler VI roketi fırlatıldıktan sonra 5,1 Mach (6,300 km/s) hıza kadar ulaştı. 100 KM mesafeye geldikten sonra dünya’ya doğru düşmeye başlayan roket paraşütün açılmasıyla hızının yarıya indirdi. Bu sayede dünya’ya sağlam bir iniş gerçekleştirdi.

Traveler VI roketi katı yakıt kullanılarak fırlatıldı. Roketi üretirken yeni nesil roket gibi katman katman ayrılan tip değilde tek tip roket tasarımı ele alınmış.

Yeni Hedefleri Sıvı Yakıtlı Roket

Roketi üreten ekibin fırlatma esnasında hatalarda tespit etmiş. Bu hatalar kayıt altına alınarak bir daha ki uçuşa kadar bu hatalar giderilmeye çalışılacak. Ayrıca bir daha ki uçuşta katı yakıt yerine sıvı yakıt kullanılmayı hedefleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler