Cuma, Nisan 26, 2024

Google’a Fransa’dan Dev Ceza

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yazılım devi Google, Fransa’da veri kullanım politikaları ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmediği için 50 Milyon Euro cezaya çarptırıldı.

Fransa’nın veri koruma düzenleyicisi CNIL, Google’ın kullanıcı verilerinin kullanımı noktasında kullanıcılara yeterli bilgi sağlamadığı gerekçesiyle firmaya büyük bir ceza uyguladı. Toplanılan bilgilerin nasıl kullanıldığı konusunda yeterli kontrol sağlamadığı düşünülen Google için herhangi bir düzeltmeye gitmediği kaydedildi.

google fransadan dev ceza 1

Düzenleyici kuruma göre şirketler, kullanıcıların bilgilerini toplamadan önce onların gerçek rızasını almak zorunda. Ancak Google’ın bu noktada yeterli hassasiyeti göstermemesi 50 Milyon Euro ile cezalandırılmasına sebep oldu. Her ne kadar ceza yüksekmiş gibi görünse de bu değer, Google’ın yıllık cirosunun %4’üne tekabül ediyor.

Verilen ceza kurul tarafından verilen ilk ceza değil ancak şimdiye kadar verilmiş en büyük ceza olarak dikkat çekiyor. Google tarafında ceza ile ilgili olarak yapılan açıklamada ise şirketin, insanlara bekledikleri yüksek şeffaflığı sunmaya ve gereken standartları karşılamaya derinden bağlı oldukları belirtildi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler