Cuma, Nisan 26, 2024

GoPro, Hero 6 Black ve Fusion Modellerini Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

GoPro, yeni aksiyon kamerası Hero 6 Black‘i tanıttı. Bakalım aksiyon kameralarının atası olan GoPro, Hero 6 Black’te ne gibi özellikler sunmuş…

Artık hemen hemen herkeste bulunan bu aksiyon kameraları oldukça işlevsel ve kullanışlı. Doğa sporlarında, yarışlarda, dizilerde ve özellikle Youtube videolarında sıklıkla kullanılan aksiyon kameraları gün geçtikçe yeni özellikler kazanıyor.

Aksiyon kamerası terimini kaldırıp, bu cihazların adını ” GoPro ” yapan GoPro, yeni kamerası Hero 6 Black ile geliyor. Sadece bunlarla kalmayarak daha önce haberini yaptığımız Fusion ve Karma drone’u için yeni yazılımını paylaştı.

gopro hero6 black 1

İşte Yeni GoPro Hero 6 Black! 

Hero 6 Black’in en üst düzey özelliklerle geleceğini bilsekte detayları vermekte fayda var. GoPro Hero 6 Black, 4K çözünürlükte ve 60 kare hızında çekimler yapabiliyor. Yani Hero 6 Black ile 3840 x 2140 piksel çözünürlüğünde Ultra HD video kayıtları yapabileceksiniz.

Bu kare hızları ise çözünürlük düştükçe artıyor. 2.7K çözünürlüğündeki bir çekimde 120 fps, 1080p’de ise 240 fps’lik ağır çekimdeki görünütlerde alabileceksiniz. Bu çekimleri telefonunuza aktarmak için 5GHz Wi-fi teknolojisi kullanılmış. Bu teknoloji ile çektiğiniz videoları telefonunuza üç kat daha hızlı bir çekilde aktarabiliyorsunuz.

gopro hero6 black 3

Aksiyon kameralarının olmazsa olmazı su geçirmezlik Hero 6’da da mevcut. Hemde 10 Metreye kadar. Fotoğraf konusunda ise JPG veya RAW formatında 12 megapiksellik görüntüler alabileceksiniz. Kamera Hero 5 ile aynı özellikte gibi görünsede; Düşük ışıkta Hero 5’e nazaran daha iyi çekimler yaptığı söyleniyor.

Tasarım olarak çok bir fark görünmüyor. Arka kısımda ise yine 2 inçlik dokunmatik bir ekran yer alıyor. Bu ekrandan kamera ile ilgili tüm ayarları kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Fiyatının ise en merak edilen şey olduğunu biliyoruz.

Bildiğimiz gibi aksiyon kameraları öyle ucuz aletler değil. Hero 5’in satış fiyatı 1500 TL’nin üstündeyken bu cihazın daha fazla olması normaldir. GoPro Hero 6 Black, 499$‘lık fiyat etiketiyle yurt dışında satılmaya başlandı.

GoPro Fusion!

Daha önce haberini yaptığımız 360 derece çekim yapabilen GoPro Fusion ise sonunda piyasaya çıkıyor. 5.2K çözünürlüğündeki kamerası ile harika çekimler alabileceğiniz Fusion, Kasım ayında raflarda yerini alacak. Ayrıca satış fiyatı ise 699$ olarak belirlenmiş.

gopro hero6 black 2

GoPro Karma Drone!

Geçtiğimiz yıl tanıtılan Karma drone ise sadece bir güncelleme alacak. Bildiğiniz üzere yere çakılma problemiyle piyasadan çekilen drone, 2017 başlarında güncelleme ile tekrar piyasaya sürülmüştü. Sizi veya arabanızı takip etme gibi özellikleri bulunan Karma drone, sadece bir yazılım güncellemesi alacak.

gopro karma drone

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler