Perşembe, Nisan 25, 2024

Spotify’ın Sizin İçin En Özel Listesi: Zaman Kapsülü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Spotify kişileştirilmiş bir çalma listesi ile tekrar karşınızda ve sizi en fazla sevdiğiniz müzik periyoduna götürmek için hazır. “Zaman Kapsülün” olarak adlandırılan çalma listesi sizi geçmişinize götürecek.

Üniversiteli olmamın ardından hayatın getirdiği koşuşturmaca ile birlikte eskisi kadar müzik dinleyemediğim oluyor. Hele eskiden dinlediğim şarkılarla bağlantım kopmaya başlıyor gibi olmuş bu özelliği gördüğümde iyice farkettim. Lise yıllarımda özellikle dinlediğim belirli isimler vardı. Türkçe müziklerimin başında ise Erkin Koray, Barış Manço ve Cem Karaca gibi isimler yer alıyordu. Yabancı şarkılarda ise o ara etkisinde olduğum West Side ağırlıklı D12, DMX ve Eminem gibi sanatçılar yer almaktaydı.

Kendim için timecapsule.spotify.com adresi üzerinden oluşturduğum zaman kapsülümde tam da bu müzikleri gördüğümde duygulanmadan edemedim. Çalma listem tam da Spotify’ı ilk kullanmaya başladığımdaki gibi sevdiğim sanatçılarla doluydu.

spotifyin sizin icin en ozel listesi zaman kapsulu makale ici

Spotify nasıl bir algoritma kurdu pek olarak anlayamadım ama ilk zamanlarda fazlasıyla dinlediğim şarkıları veri olarak kaydedip sonra bana sürmüş gibi duruyor. Bu arada Spotify gözümde diğer müzik programlarına göre daha başarılı olduğu için yıllardır bıkmadan kullanmaktayım. Ve ek olarak diğer programlara göre çok daha fazla kişiselleştirme şansı sunması da beni çeken diğer bir özelliği.

Aşağıya eklediğim üzere benim zaman kapsülümü de inceleyebilir ve kendi Zaman Kapsülün‘e ulaşmak için timecapsule.spotify.com adresini ziyaret edebilirsin. Bu arada Spotify bu zaman kapsülü özelliğini 16 yaş üzerindeki kullanıcıları için sunmuş. Spotify tarafından yayınlanan resmi makaleye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler