Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Yapay Zeka Sınıf Atlıyor! GPT-4 Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

OpenAI, yapay zeka teknolojileri konusunda çok iddialı ilerliyor. ChatGPT üzerinde yapılan geliştirmeler, yapay zekanın etkin bir şekilde hayatımızda yer almasını sağladı. Firmanın durmaya da niyeti yok gibi. Öyle ki OpenAI, yeni dil modeli olan GPT-4’ü de duyurdu.

Yeni dil modeli, ChatGPT’nin yeteneklerinin tavan yapmasını sağlayacak. Yapay zeka sınıf atlayacak desek yeridir. Peki yeni dil modeliyle beraber ne gibi artılar sunulacak?

GPT-4 Dil Modeli Nasıl Artılar Getirecek?

En temelde yeni dil modelinin etkisi, daha doğru cevaplar vermek ve daha kapsamlı soruları yanıtlamak olacak. Zor sorulara da dahil olmak üzere, daha iyi ve daha kapsamlı cevaplar verilebilecek.

OpenAI bunun için bir karşılaştırmayla örnekler de verdi. Bir önceki dil modeli olan GPT-3,5 ile yapılan karşılaştırma ABD’nin Hukuk Fakültesi Kabul Sınavı’na dayanıyor. Her iki dil modeli de LSAT sınavına sokulmuş ve yeni dil modeli 163 puan almayı başarmış. GPT-3,5 ise aynı sınavdan 149 puan almıştı.

GPT-4

Fotoğraf Desteği de Önemli Bir Artı Olacak

Diğer taraftan artık ChatGPT için fotoğraf desteği de gündem olacak. Kullanıcıların artık sisteme fotoğraf yüklemelerine de izin verilecek. Sohbet botuna fotoğraflar yükleyerek sorular sorabilecek ve değerlendirmeler yapabileceksiniz. Ayrıca yeni sohbet botunun fotoğrafları yorumlaması da mümkün olacak. Ek olarak yeni dil modelinin çizimleri görselleştirme gibi bir artısının olacağını da söyleyelim.

Bir çizimi dijital olarak görsele çekebilecek ve HTML, CSS üzerinden tasarımların kaynak kodlarını paylaşabilecek. Yeni dil modelinin neler yapabileceğini bir örnekle de açıklayalım. Aşağıda yer alan GIF üzerinde de görebileceğiniz gibi resimler için verilen komutlar, saniyeler içerisinde yerine getirilebiliyor.

ChatGPT

Çok daha gelişmiş yeteneklere sahip olan yeni dil modelinden yararlanmak için tek gereken ise Plus abonesi olmak olacak. ChatGPT Plus abonesi olanların bu yeni dil modelini kullanmasına izin verilecek. Tabii ki yine yetenek sınırlamalarının olabileceğini de unutmayın.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler