Cumartesi, Nisan 27, 2024

Güdümlü Füze Fortnite’a Geri Dönüyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzün en popüler oyunlarından biri olan Fortnite‘taki güdümlü füze, oyuncular arası adaletsizlik oluşturduğu düşüncesi ile çok kez şikayet edilmişti. Oyuncularını dinleyen Epic Games; kısa bir süre içerisinde, oyundaki güdümlü füzeyi kaldırmıştı. Fakat yapılan duyurulara göre şirket, bu güdümlü füzeyi oyuna tekrar dahil etmek için hazırlıklara başlamış bulunmakta. Kaçış yok, değerli hocalar. O füze dokunacak…

Bıkmıyordu Güdümlü, Kovalıyordu…

Sanıyoruz ki; Epic Games ve People Can Fly tarafından geliştirilen co-op hayatta kalma oyunu Fortnite‘ı duymayan kalmamıştır. 

PlayStation 4, Nintendo Switch, Microsoft Windows, Xbox One, Mac OS ve iOS platformlarında boy gösteren oyun, milyonlarca oyuncuyu arkasına aldı. 

Bu zamana kadar genel anlamda iyi geliştirmeler yapan Epic Games, bazı durumlarda kullanıcılar tarafından eleştirilmişti. Eleştirildiği konulardan biri de, Fortnite‘ta bulunan güdümlü füze.

Bu füzeler; Half-Life oyunundaki güdümlü füze yapısına oldukça benzemekteydi. Füzeyi yolluyorsunuz ve düşmana kafa atmasını izliyorsunuz. Olay hemen hemen bundan ibaret.

Güdümlü Füze Fortnitea Geri Dönüyor

Hem isabet oranının çok yüksek olması sebebiyle, hem de aşırı hasar vermesinden dolayı bu güdümlü füze, yapılan şikayetler doğrultusunda bir süre önce oyundan kaldırılmıştı. Fakat görünüşe göre; geçmişte çok can yakan güdümlü füze, oyuncuları verem etmek adına geri dönüyor.

Son geliştirilen güncellemeye göre Epic Games, güdümlü füzeyi tekrar oyuna dahil ediyor. Lâkin, şikayetlerin göz önünde bulundurulduğunu da belirtelim. Zira yapımcılar, silahın gücünde ve etkilerinde fazlasıyla oynama yapmışlar.

Çok sayıda oyuncu tarafından rapor edilen şikayetler neticesinde oyundan çıkartılan silah geri geliyor fakat eskisi kadar güven vermeyecek gibi duruyor.

Güdümlü füzenin hasar değerlerinde ve etkilerinde değişiklikler yapıldığını belirtmiştik. Bunları sıralayacak olursak;

  • Güdümlü füze hasarı azalacak.
  • Mevzu bahis silahı taşıyan oyuncuların hareket hızlarına ek olarak, arkaya dönüş hızları da azalacak.
  • Roketin isabet ettiği alandaki oluşturduğu hasar alanının yarıçağı düşürülecek. Bu sayede patlamanın yakınında bulunan diğer oyuncular, ölüm riskiyle daha az karşılaşacak.
  • Son olarak silahın mermi sayısı 12’ye sabitlenecek.

 

Gördüğümüz gibi, sevgili okurlar. Eskiden baş belası olarak nitelendirilen güdümlü füze, Fortnite‘a geri dönüyor. Fakat bu sefer, silah değerlerinde ciddi değişimler söz konusu.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler