Cumartesi, Nisan 20, 2024

Güvenlik Kamerası Üreticisi Wyze’dan 2,4 Milyon Kişinin Bilgileri Sızdırıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güvenlik kamerası üreticisi Wyze, 4 Aralık – 26 Aralık tarihleri arasında 2,4 milyon müşterisine ait kişisel bilgilerin kötü niyetli kişiler tarafından sızdırıldığını bildirdi. Açıklama Wyze kurucu ortağı Dongsheng Song tarafından da onaylandı ve resmi blogundan yasal süreçlerin başladığı bildirildi.

Wyze sızıntısında ortaya çıkan veriler arasında, yeni donanımın testine katılan yaklaşık 140 beta kullanıcısı için boy, kilo, cinsiyet ve diğer sağlık bilgileri yer alıyor.Şirket, giriş belirteçlerinin açığa çıktığına dair bir kanıt bulunmadığını, ancak tüm kullanıcıların yeni belirteçler oluşturmaları için oturumu kapattıklarını söyledi. Müşteriler ayrıca, ek bir güvenlik eylemi nedeniyle kameralarının önümüzdeki günlerde otomatik olarak yeniden başlamasını bekleyebilirler.

wyze 1

Wyze, ürün güvenliğini ciddiye aldığını ve prosedürlerini yeniden inceleyeceğini açıkladı.

Wyze, “Bu, tüm Wyze güvenlik yönergelerini her yönüyle tamamen yeniden gözden geçirmemiz, bu protokolleri Wyze çalışanlarına daha iyi iletmemiz ve 2 faktörlü kimlik doğrulamanın ötesinde kullanıcı tarafından talep edilen güvenlik özellikleri için önceliği yükseltmemiz gerektiğinin açık bir işaretidir.” Dedi.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler