Cuma, Nisan 19, 2024

Hard Diskten Silinen Dosyaları Geri Getirme

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilgisayar kullanıcılarının en büyük sorunlarından bir tanesi de yanlışlıkla silinen dosyalardır. Bazen bizler için çok önemli olan bu dosyaları kayıpsız bir şekilde geri getirmek mümkün. Bu rehberde sizlere silinen dosyalarınızı nasıl geri getireceğinizi anlatacağız.

Harddisk, usb veya harici disk üzerinden bilerek veya bilmeyerek silinen dosyalarınızı, müziklerinizi, videolarınızı kurtarma şansına sahipsiniz. Çünkü dosyalar silindiğinde tam anlamıyla diskiniz üzerinden silinmiyor. Basit mantıkla kasetin üzerine tekrar şarkı kaydetmek gibi veriler sürekli üst üste yazılıyor. Dosyaları geri getirme işlemi genellikle küçük boyutlu dosyalarda daha iyi sonuçlar verdiğini bilmektede yarar var. Bu tarz durumlarda bizlerin yardımına koşan bir çok yazılım bulunmakla birlikte, bu yazılımların en başarılı olanlarından bir tanesi olan Remo Revocer isimli programdan bahsedeceğim.

Sabit sürücünüzdeki verileri kurtarın

Remo Recover ile bir çok veri depolama aygıtından silinen verileri kayıpsız bir şekilde kurtarabilirsiniz. Programı indirip kurduktan sonra oldukça basit bir arayüzü olan program ile silinen verinin bulunduğu diski seçip işlemi başlatmanız yeterli olacaktır. İşlemi hızlı ve derinlemesine tarama olarak yapabilirsiniz. Derinlemesine tarama, daha uzun süreli ve detaylı bir tarama yapacağından verinin geri getirilme olasılığını yükseltir. Tarama işlemi bittikten sonra size liste halinde bulunan dosyalarınızı gösterecek ve istediğiniz veriyi önizleme yaparak geri getirebileceksiniz. Ayrıca program silinen SSD bölümünü geri yükleme ile erişilemez veya bozuk sektörlü disklerinizi derinlemesine tarayıp onarır.

silinen dosyaları geri getirme

Programın Başlıca Özelikleri

  •  Programda yer alan hızlı ve gelişmiş tarama algoloritması sayesinde HDD’ninizi sektör bazında derinlemesine bir tarama işlemi yapar.
  •  Verilerinizi bulduktan sonra hangilerinin tekrar geri yüklenmesini önizleme yaparak belirleyebilirsiniz. Böylece zamandan da tasarruf sağlarsınız.
  •  Kolay arayüzü ve kurulum sayesinde teknik bilgi gerektirmeden işlemlerinizi hızlıca yapabilirsiniz.
  • Verileriniz bulunduktan sonra tek tık ile dosya formatına göre filtreleyebilirsiniz.

Silinen ve geri getirmek istediğiniz dosyalarınız varsa, hardiskiniz üzerinde fazla bir işlem yapmadan Remo Recover ile kurtarabilirsiniz.

Sildiğiniz en önemli dosya neydi ve geri getirebildiniz mi?

Sinan Akyüz
Sinan Akyüz
Teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip eden, geleceğin keşiflerine hayranlık duyan, yapay zeka, biyoteknoloji gibi alanlarda öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya tutkuyla bağlıyım.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler