Perşembe, Mart 28, 2024

Havaalanları artık Avatar isimli yalan makinesi ile korunacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Havaalanları güvenlik konusunda üst düzey korumalara sahip özel mülkler olarak geçiyor. Her havalimanı için farklı bir güvenlik uygulaması olabilir. Ancak yeni getirilen konsept doğrultusunda Havaalanları artık Avatar adı verilen yalan makinesi ile korunacak.

Şimdi yalan makinesi deyince aklımıza direkt Melek Subaşı geliyor biliyoruz. Fakat bu sefer durum biraz farklı. Havalimanı içerisinde ufak şüpheli hareketler dahi sürekli takip edildiği için kişiler sorguya çekilebiliyor. Suçlu olmayan biri de sorguya alındığında inandırıcılık konusunda bir savaş veriliyor adeta. Fakat havalimanlarına yerleştirilecek olan yalan makinesi ile şüpheli tüm durumlar hızlıca çözülecek.

avatar robot havalimani
Sistem şöyle işliyor; San Diego Üniversitesi tarafından geliştirilen Avatar adındaki robot sayesinde şüpheli şahsa karşı sorular sorulacak. Sonrasında verdiği tepki, kalp atış hızı, kişinin konuşması, psikolojik değişimi, mimik kontrolü ve göz hareketleri anlık olarak algılanabilecek. Aynı zamanda şüpheli kişi stresten terleme, yumruk sıkma gibi eylemleri uyguladığında robot bunları da tespit edebilecek.

Avatar‘ın yeni yılda havalimanlarına konuşlandırılmasından sonra alınan performansa ve verime göre yüksek güvenlik noktalarına da yerleştirilecek.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler