Perşembe, Nisan 25, 2024

Hong Kong, Aşı Teşviki için iPhone, Tesla, Altın Külçesi ve Daha Fazlasını Sunmaya Başladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hong Kong merkezli şirketler, vatandaşlara aşı olmaları için iPhone cep telefonlarından Tesla arabalara, daire ve hatta bir yığın altın kazanma şansı da dahil olmak üzere bir takım farklı teşvikler sunuyor ve plan işe yarıyor. Kampanya yürürlüğe girdiğinden bu yana aşının her iki dozu için rezervasyonlar artışa geçti.

Bloomberg, Hong Kong yetkililerinin aşı alımını iyileştirmeye yardımcı olmak için yerel işletmelere ve milyarder sahiplerine yöneldiğini bildirdi. Hong Kong’un 7,5 milyonluk nüfusunun yalnızca yaklaşık %15,1’i pandemi dönemi için aşılanmış durumda. Aşıyı reddeden birçok insanda olduğu gibi, olası yan etkilere ilişkin korkular ve Pekin destekli hükümete duyulan güven eksikliği birçok kişinin aşı yapma konusunda erteleme kararı almasını sağlıyor.

Hong Kong’da günlük vaka sayısı: 7 kişi

Halen dünyanın en katı karantina ve sosyal mesafe önlemlerinin çoğuna sahip olan Hong Kong’daki düşük vaka sayıları, bazı insanların neden aşı olmaları gerektiğini sorgulamasına neden oluyor. Şu anda günde yaklaşık yedi yeni enfeksiyon kayıtlara geçiyor ve pandemi başladığından bu yana bu yıl sadece 210 kişi COVID-19 salgınından ötürü hayatını kaybetti. Ancak ekonomiyi tamamen yeniden açma ve yeni değişkenlere karşı koruma ihtiyacı, teşvik planını harekete geçirdi.

2021 06 09 image 10 j
Hong Kong, Aşı Teşviki için iPhone, Tesla, Altın Külçesi ve Daha Fazlasını Sunmaya Başladı! 2

Hong Kong asıllı iş insanı Li Ka-shing’ CK Group için, aşıyı yaptırmayı istemeyen veya buna inanmayanları cesaretlendirmek için iki doz aşısı olan herkese bir piyango aracılığıyla 2,6 milyon dolarlık alışveriş kuponu dağıtıyor. Başka bir şirket ise, aşılanmış düşük gelirli sakinler için 1,29 milyon dolarlık sübvansiyon veriyor.

Diğer bazı firmalar daha da ilgi çekici ürünler sunuyor: iPhone’lar, bir Tesla Model 3, nakit ödemeler, kuponlar ve çalışanlar için ekstra izin. Bir firma ödül olarak altın külçeleri alırken, bir diğeri aşılı nüfusa 1,4 milyon dolarlık yeni bir daire kazanma şansı veriyor.

Ülkemizde de bu tip aşı teşviki sunan kampanyalar olsa, aşı yaptırmaya karar verir miydiniz? Yorumlarda belirtin

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler