Cuma, Nisan 19, 2024

HP X24C Oyuncu Monitörü İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar, birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, HP X24C oyuncu monitörü incelemesi gerçekleştiriyoruz.

Oyuncu donanımı pazarı, gün geçtikçe genişlerken pazara hem yeni hem eski birçok firmanın dahil olduğunu görüyoruz. HP, esasen çok uzun yıllardır gerek tüketici gerek kurumsal tarafta birçok PC ve ekipmanın liderliğini yapmaya devam ediyor. Oyuncu donanımı tarafında ise HP Omen adı altında yeni nesil ürünler görüyoruz. Yine de HP’ye özel olarak gaming ürünlere pek sık rastladığımız olmuyor. Ancak HP, bu alandaki eksikliğini hissetmiş olacak ki, gaming ürünler tarafında da yatırımlarına hız vermiş. Bugün, bu yatırımların meyvelerinden biri olan HP X24C oyuncu monitörüne yakından bakacağız.

Tasarım

HP X24C oyuncu monitörü, son derece sade ancak şık bir kutu ile geliyor. Kutu ne ağır ne hafif, taşıması kolay ve anlaşılır bir tasarım taşıyor. Kutu içeriği olarak monitörün kendisi, güç kablosu, HDMI kablo, masa standı ve stant direği ile karşılaşıyoruz.

hp x24c 002

Monitör, giriş segmentte kendine yer bulan bir model. Dolayısı ile hem tasarım hem teknik tarafta kendini belli ediyor. Sade ve siyah bir tasarım diline sahip olan HP X24C, kavisli yapısı ile dikkat çekiyor. Ön bölümde 23.6″ inç boyutunda kavisli bir panel görüyoruz. Panelin çerçeveleri son derece ince, tasarımsal bütünlük açısından hoş bir görüntü sunuyor. Arka bölüm daha canlı ve dinamik yapıda. Fırçalı bir tasarım dili kullanılan arka panel, parlak detaylar içeren çizgilere sahip.

hp x24c 014

hp x24c 013

Monitör, giriş çıkış tarafında birer adet olmak üzere HDMI, DisplayPort ve kulaklık jackı bağlantı yuvalarını üzerinde barındırıyor. Yuvalar, panele paralel gelecek şekilde alttan yukarı olarak konumlandırılmış. Gönül bir USB portu arıyor ancak dahil olunan segment nedeni ile anlayış gösterilebiliyor.

hp x24c 005

Ergonomi tarafında monitör, yeterli sayılabilecek hareket kabiliyetine sahip. Bu alanda monitör, asansör yapısı sayesinde aşağı ya da yukarı konum alabiliyor. Aynı zamanda öne arkaya eğim alabilme özelliği de mevcut. Ancak sağa sola dönme ya da dikey konuma getirme özellikleri ne yazık ki dahil edilmemiş. Esasen dikey pozisyonda kullanım seçeneği, kavisli monitörler için pek kullanışlı değil ancak sağa sola dönme özelliği benim en çok aradığım özelliklerden.

hp x24c 006

Son olarak monitör, sağ alt kenarda bulunan dört tuş ile yönetiliyor. Çoğu monitörde görmeye alıştığımız tek joystick modeli ne yazık ki burada kullanılmamış.

hp x24c 010

Teknik Detaylar

HP X24C oyuncu monitörü, giriş segmentte yer almasına rağmen yüksek performans sunan bir takım teknik özelliklere sahip. Monitörün 23.6″ inç boyutunda panele sahip olduğunu söylemiştik. Panel, 1500 R kavise sahip ve aynı zamanda VA yapıda geliyor. VA paneller, yüksek kontrast değerleri sayesinde siyah rengi gösterme açısından son derece iyi performans sergiliyor.

hp x24c 016

Panel, 1920x1080p Full HD çözünürlüğe sahip. Çözünürlüğün yanında 144 Hz ekran tazeleme oranı dikkatlerimizi çekiyor. Aynı zamanda 4 MS griden griye tepkime oranı, 300 cd/m2 parlaklık ve 3000:1 kontrast oranı diğer önemli detaylardan. Elbette bir oyuncu monitöründe olmazsa olmaz dediğimiz FreeSync özelliği, AMD FreeSync Premium sürümü ile bu monitörde de kullanılmış.

hp x24c 009

Monitörün arayüz tarafında çeşitli özellikleri mevcut. Ancak arayüz, Türkçe dil desteği içermiyor ve harici bir yazılım desteği sunmuyor. Dolayısı ile ilgili ayarları tek tek yapmak gerekiyor. Dahili görüntü profillerine sahip olan monitör, okuma, izleme, oyun gibi birçok hazır profili kullanıcıya sunuyor. Ayrıca monitör, sarı ışık filtresine de sahip.

hp x24c 015

Hocanın Yorumu

Kullanım performansına değinecek olursak monitör, son derece başarılı renk ve siyah derinliği performansına sahip. VA panelin avantajlarını ve yüksek yenileme hızının sunduğu akıcılığı sonuna kadar hissettiren monitör, özellikle rekabetçi oyunlarda güçlü bir performans sunuyor. Seyir tarafında da sahneleri düşük gecikme ve yüksek renk detayı ile aktarabilen monitör, multimedya tarafında da iyi sonuçlar üretiyor.

hp x24c 008

HP X24C oyuncu monitörü, fiyat performans tarafında güçlü modellerden biri. Panel, HD çözünürlükle beraber yüksek yenileme hızına sahip. VA panelin avantajları ile birlikte giriş segmentte kendini öne çıkaran monitör, birçok oyuncu için yeterli bir performans üretiyor. Dolayısı ile Full HD oyunculuk tarafında bu monitör 1300 TL’lik satış fiyatı ile de güçlü bir alternatif.

editor tavsiyesi fiyat performans odul

Ürün incelemesini burada sonlandırırken, ürünün geniş kapsamlı testlerini içeren inceleme videosuna yazının başından ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler