Cuma, Nisan 26, 2024

Huawei, Google Hizmetlerini Bir Daha Kullanmayacağına Dair Ant İçiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei, Google ve Amerika Birleşik Devletleri’nin kendisine karşı yaptığı kısıtlamalara karşı dik duruyor ve Google istese dahi bir daha asla Google Hizmetlerini ya da yazılımını kullanmayacağına dair söz veriyor. Huawei’nin bu kararı tamamen bağımsız olmak ve başka bir ülkenin hükümetinin insafına gelmemekle ilgilidir.

Bir kaynağa göre Andreas Proschofsky, Twitter üzerinden Huawei’in Google ile bir daha işbirliği yapmayacağı konusunda kararlı olduğunu söyledi.

Bu durum bazı kişiler için şaşırtıcı gelebilir ancak Huawei, Başkan Trump tarafından 2019 yılında varlık listesine girdiği günden beri Google ile işbirliğini kesti.

Trump, Huawei ile ilgili problemini bitirememiş

Başkan Trump, Huawei ile Çin arasındaki ticaret savaşında şirketi bir piyon olarak kullanıyor ve bu kararın onu ısırmak için geri döndüğü anlaşılıyor.

Huawei halen büyüme sergileyen bir şirket ve daha büyük bir teknoloji devi haline geliyor. Müttefikler ayrıca kablosuz taşıyıcılarının Huawei’nin ağ ekipmanlarını kullanmasına izin vermeyi tercih ediyor.

Ve şimdi Huawei, Android ve Google hizmetlerini tamamen değiştirmeyi planlıyor. Google’ı bir daha asla kullanmama sözü verdi.

Açıkçası, bu ABD’ye ve en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google’a da zarar veriyor. Huawei’nin ne kadar büyük olduğu göz önüne alındığında, yasağı kaldırıldığında bile Google’ı bir daha kullanmamayı seçerek, Google birçok müşteriyi kaybedecek.

Verilen bu müşterilerin çoğu, Google’ın zaten yasaklanmış olduğu Çin’de olacak. Yani bir kayıp kadar büyük değil. Ancak Huawei’nin Android alternatifi, Android ile oldukça yoğun bir şekilde rekabet edebilir.

Google Servislerini kullanmamak kullanıcıları etkileyecek mi?

Huawei bir daha Google ile işbirliği yapmayacak fakat kullanıcılar Huawei telefonlarda veya cihazlarda Google hesaplarına girebilecek mi ya da illegal yollara yönelerek APK ile Google uygulamalarını kurmaya devam edebilecekler mi yoksa Huawei kendi ekosistemi içerisinde Google’a ait her şeyi engelleyecek mi? Benim ve büyük ihtimalle birkaç kişinin merak ettiği şeyler bunlardan biridir.

Huawei, Google ve Apple’ı rakip olarak görecek bir ekosistem yaratmak istiyor

Huawei ayrıca Google ve Apple ile rekabet edebilecek üçüncü bir ekosistem oluşturmak istiyor. Bu ikisinin temel olarak yaklaşık on yıl önce tüm rakiplerini çıkardığı düşünüldüğünde, üçüncü bir rakip memnuniyetle karşılanacaktır.

Ancak Android’in şu anda pazardaki akıllı telefonların% 90’ından fazlasında olduğu yerlerde, bu oldukça uzun bir görev olacak. Ancak bunu yapabilecek bir şirket varsa, bu Huawei olur.

Rekabet her zaman iyidir, ABD’deki kişilerin asla üçüncü bir ekosistemi deneyimlemeleri talihsiz bir durumdur. Huawei akıllı telefonların maalesef ABD’ye geri dönmesine izin verilmeyeceği için.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler