Cumartesi, Nisan 27, 2024

HyperOS İşletim Sistemi için İlk Görüntüler Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi, markası için önemli bir dönüm noktasına daha imza atıyor. MIUI arayüzü yerine marka artık HyperOS işletim sistemini kullanacak. Yeni işletim sistemi için resmi açıklama ve doğrulama da geldi. Xiaomi 14 serisinin lansmanı sırasında tüm özellikleri açıklanacak olan yeni işletim sistemi için ilk sızıntılar da gelmeye başladı. Son gelen sızıntıda yeni işletim sisteminin nasıl gözükeceği net olarak ortaya konuyor.

HyperOS Nasıl Gözüküyor?

Çin dışında kalan cihazlar için de sunulacak olan işletim sistemi, küresel bir güncelleme olacak. Xiaomi 14 serisinde yüklü olarak gelecek olan işletim sisteminin daha eski modeller için de desteğinin sunulması bekleniyor. Fakat burada kriterin tam olarak ne olacağı konusunda bir bilgi yok.

Sızdırılan görüntülere baktığımız zaman yeni mobil arayüz kısmında yine modern bir yüz sunulacağını görüyoruz. Bu açıdan yeni sistem MIUI serisinin en güncel versiyonunu andırıyor gibi dursa da aslında teknik açıdan büyük farklılıkları beraberinde getirecek.

Kilit ekranı kısmında, sürekli açık ekran özellikleri kısmında ve genel kontrol menüsü düzenleri konusunda kullanıcılara daha fazla özelleştirme imkanı da sunulacak.

Özellikle kilit ekranı konusunda yapılacak özelleştirmeleri içeren videoya baktığımız zaman çok daha modern bir yüz ile karşılaşacağımızı net olarak görüyoruz. Yeni sürümün ne zaman yayınlanacağı ya da hangi cihazlara verileceği konusunda ise yapılacak açıklamaları beklemek gerekecek. Özellikle eski akıllı telefonlar için nasıl bir yol izleneceği merak konusu.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler