Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Hyundai IONIQ 6 Türkiye Fiyatı ile Dikkat Çekiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hyundai, tamamen elektrikli modellerini bir yeni modelle daha genişletti. Markanın yeni elektriklisi Hyundai IONIQ 6 olarak karşımıza çıkacak. Türkiye’de satışa sunulan yeni model, tamamen elektrikli olmasının yanında tasarımıyla da kendisini gösterecek gibi duruyor. Peki seride nasıl özellikler var? Yakından bakalım.

Hyundai IONIQ 6 Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

E-GMP platformu üzerinden yükselen yeni seri, tasarım olarak adeta bir roketi andırıyor. Aerodinamik elektrikli sınıfında geliştirilen yeni tasarım, 0.21cd sürtünme katsayısına sahip. Bu da demek oluyor ki araç elektrikli araçlar içerisinde en düşük olan sürtünme katsayısı değerlerine sahip.

Geçelim yeni aracın teknik özellikleri kısmına. Serinin menzil değerleri bir hayli yüksek seviyede. WLTP değerlerine göre Hyundai IONIQ 6, tek şarj ile 519 km seviyesine kadar menzil değeri sunabiliyor. Tabii ki menzilin yüksek olmasında sürtünme katsayısının düşük olması gibi etkiler de var.

Hyundai IONIQ 6

Ayrıca araç 400 volt ultra hızlı şarj desteği de sunuyor ki bu da aracın çok kısa bir süre içerisinde şarj olmasını sağlıyor.

En yüksek menzil değerini sunan modelde, çift elektrikli motor ve 77.4 kWh değerinde bir batarya görüyoruz. Bu modelde 4 tekerden çekiş sistemiyle beraber 325 beygirlik güç değeri ve 605 Nm tork değeri görüyoruz.

Hyundai IONIQ 6

20 inçlik jantlarıyla beraber aracın 100 km hızlanmasını sadece 5.1 saniye içerisinde tamamladığını da eklemiş olalım.

Diğer versiyonda araç 53 kWh değerinde tek bir batarya ile beraber 429 km menzil değeri sunuyor. Bu seçenekte aracın 150 beygirlik güç değerinin olduğunu da ekleyelim.

Hyundai IONIQ 6 5 Hyundai IONIQ 6

Hyundai IONIQ 6 Fiyatları Nasıl Değişiyor?

Gelelim aracın fiyatlarına. Serinin iki ayrı paket ile satışa sunulduğunu görüyoruz. Biri standart menzilli olan paket. Bir diğeri de uzun menzilli olan AWD paket. Her iki model için de rekabetçi bir fiyat var.

Fiyatlar için Durum Ne?

  • Progressive uzun menzilli AWD 239 kW – 2.775.000 TL
  • Progressive Standart menzilli 111 kW  – 1.640.000 TL

Resmi siteye bakacak olursak satışların başladığını görüyoruz. Stoklar konusunda ise bir bilgi bulunmuyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler