Salı, Nisan 23, 2024

Hyundai’nin Bilim Kurgu’dan Fırlamış Yeni Arabasına Göz Atın!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Klasik araba anlayışı aşın: Joystick ile araba sürme devri başlıyor!

Hyundai, Prophecy (Kehanet) adını verdiği yeni bir elektrikli konsept otomobilini ortaya çıkardı; Yeni konsept, şu anda iptal edilen 2020 Cenevre Otomobil Fuarı’nın bir parçası olarak ortaya çıktı ve Hyundai gerçekten sadece tasarım pirzolalarını onunla gösteriyor. 

40370 ProphecyConceptEV
Hyundai'nin Bilim Kurgu'dan Fırlamış Yeni Arabasına Göz Atın! 6

Prophecy için tayin edilen bir şart veya üretim tarihi iddiaları yoktur. Sadece insanlara Hyundai’nin elektrikli araçları için olası bir gelecek olarak gördükleri hakkında bir fikir vermek için tasarlanmış bir tasarım nesnesi.

40362 ProphecyConceptEV
Hyundai'nin Bilim Kurgu'dan Fırlamış Yeni Arabasına Göz Atın! 7

Bir tasarım nesnesi olarak, bence oldukça iyi çalışıyor. Evet, arka ucunu Stuttgart’tan ve ön ucundan – özellikle farların şekli ve kaputun eğriliği – Silikon Vadisi’nden ödünç alıyor, ancak bu şaşırtıcı değil. Hyundai, daha kaliteli otomobillerden tasarım ipuçları alma ve bunları müşterilere bütçeyle sunma konusunda köklü bir üne sahiptir.

40364 ProphecyConceptEV
Hyundai'nin Bilim Kurgu'dan Fırlamış Yeni Arabasına Göz Atın! 8

Şirket, Tasarımcıların “Nihai Otomotiv Formuna Ulaştığını” Belirtiyor

Prophecy (Kehanet) hakkında göze çarpan iki şey mevcut: pikselli farlar ve arka lambaları. Hyundai bu fikri daha ütopik ve daha az sofistike görünümlü 45 konsept ile geçtiğimiz yıl açıklamıştı ancak Prophecy’e daha doğal olarak entegre edildi. Hyundai, bunların gelecekteki tüm modellerde yer alacağını söyledi.

Picture 6 cam06bar down
Hyundai'nin Bilim Kurgu'dan Fırlamış Yeni Arabasına Göz Atın! 9

Aracın içerisine bakacak olursa bizleri şaşırtan bir görüntü karşılıyor. Aracın direksiyonu mevcut değil çünkü Hyundai bu otomobilin yüksek düzeyde özerkliğe sahip olacağını hayal ediyor. Bunun yerine sürücülerin aracı kontrol etmek için orta konsolda ve sürücü yanı kapısında olmak üzere iki adet kumanda kolu mevcut.

Prophecy interior2
Hyundai'nin Bilim Kurgu'dan Fırlamış Yeni Arabasına Göz Atın! 10

Modern bir konsept olan Prophecy, elbette ekranlarlar donatılmış durumda. Ön kısımda bir gösterge panosunu kapsayan bir ekran ve iç mekanın geri kalan kısımlarıda ekranlar ile donatılmış durumda. Dahası, gösterge paneli de aşağıya doğru dönüyor ve alt kısmından küçük bir ekran ortaya çıkıyor. Sanki bilim kurgudan fırlamış.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler