Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlk Intel Arc Alchemist Grafik Birimi için Tanıtım Tarihi Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel’in harici ekran kartı projesi için somut adımlar gelmeye başladı. Geçtiğimiz ay ekran kartları için belirlenen tanıtım takvimi ortaya çıkmıştı. Şimdi ise ilk modelin ne zaman duyurulacağı konusunda bir açıklama geldi. Buna göre ilk olarak laptoplar için sunulacak olan Arc Alchemist modelleriyle karşı karşıya olacağız.

Laptoplar için Intel Arc Alchemist Ekran Kartları Geliyor

Dün yapılan duyuruya göre marka, laptop modelleri için harici grafik kartlarını duyuracak. 30 Mart tarihinde düzenlenecek olan etkinlikle beraber tanıtılacak ilk modellerin ise A370M ve A350M serisi olması bekleniyor.

DG2-128EU GPU birimine sahip olması beklenen serilerin, Intel Alder Lake P serisi işlemcilerin yanında yer alacağı düşüncesi de var.

Tabii ki bu gibi detayların kesinlik kazanması için 30 Mart tarihinde gelecek olan tanıtımın yapılmasını da bekliyoruz.

Arc Alchemist

Dahili olarak gelen Iris Xe GPU birimlerine göre 2 kata kadar daha iyi performans sunacağı iddiası da olan A370M ve A350M GPU serisi de ilk adım olacak.

Daha önce paylaşılan yol haritasını da düşündüğümüz zaman, ilk olarak laptoplar için geliştirilen yeni grafik birimlerinin tanıtılacağını biliyorduk. İlerleyen dönemde masaüstü modelleri için de tasarlanan Arc Alchemist serilerini görmeye başlayacağız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler