Cuma, Mart 29, 2024

İlk Watch Dogs Oyununu Canlandıran Mod: Living_City

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ubisoft ekibinin çıkardığı ilk Watch Dogs oyununun ne kadar büyük bir potansiyel taşıdığını hepimiz biliyoruz. Fakat ilk oyun, malesef yaşayan açık dünya izlenimini oluşturamamıştı. Oyunun haritası fazlasıyla boş görünüyordu. Modcular tarafından geliştirilen Living_City ile oyunun geçtiği Chicago şehri, çok daha canlı ve dolu görünüyor.

Oyunun Gerçek Potansiyeli Gözler Önünde

Aslına bakarsanız Ubisoft şirketi, Watch Dogs ile çok büyük bir risk altına girmişti. Diğer hiçbir yapımda benzeri olmayan hack dinamiklerini açık ve yaşayan bir dünya ile birleştirmek fazlasıyla zordu. Bir de bunun üzerine Grand Theft Auto V gibi başarılı bir açık dünya oyunuyla aynı döneme denk getirilecek olması, Watch Dogs’un işini fazlasıyla zorlaştıracaktı.

Bazı oynanış fragmanlarından sonra çıkış yapan ilk Watch Dogs oyunu, E3 fuarında gösterilen oyundan bayağı uzak duruyordu. Grafikler daha soluk, yaşayan dünya daha ölüydü sanki.

İşte bunun üzerine; oyunun barındırdığı potansiyeli ortaya çıkarmak isteyen bir modcu, Living_City isimli Watch Dogs modunu geliştirdi. Söz konusu mod hakkında bir de video yayınlayanlayan modcular, ilk oyunun ne denli dolu olabileceğini gözler önüne seriyor.

Living_City modu ile oyunun geçtiği Chicago şehrinde daha fazla NPC(oyuncu tarafından kontrol edilemeyen karakter), daha fazla yan görev; yani kısacası daha dolu bir yaşayan dünyaya sahip oluyoruz.

Bu doluluk, tabii ki yapımcılar tarafından da sağlanabilirdi. Fakat şirketin yaşadığı muhtemel optimizasyon problemleri sebebi ile, E3 fuarında gösterilen ilk Watch Dogs oyunu ile karşılaşamamıştık. Böylesi yararlı bir mod, ilk oyundan daha dolu bir ortam bekleyen oyuncuları memnun edebilir.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler