Cuma, Nisan 19, 2024

PUBG’nin Anlık Oyuncu Sayısı Artışa Geçti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun zaman sonra PUBG‘nin oyuncu sayısı artışa geçti. Vikendi bu oyuna yaradı…

Son dönemde Battle Royale oyunlarının yükselişte olması tüm firmaları bu konsepte yönlendirdi. BattleField’ından Call of Duty’sine kadar tüm oyunlara Battle Royale modu gelirken piyasayı ayaklandıran oyunlar artık yavaş yavaş düşüşe geçiyor.

Sanhok haritasının ardından Vikendi için uzun bir süre bekleyen PUBG oyuncularını kaybetmiş durumdaydı. Ocak 2018’de 3.2 Milyon anlık oyuncu sayısını gören PUBG, yazın dahi bu sonuçlara ulaşamadı. Eylül 2018’den sonra iyice düşüşe geçen oyun Aralık ayına kadar maksimum 895 bin anlık oyuncu görebildi.

PUBG’nin karlı map’i Vikendi oyuna eklendikten sonra ilk defa bu büyü bozuldu ve PUBG’nin oyuncu sayısı artışa geçti. Aylar sonra ilk defa 1 Milyon‘un üzerinde anlık oyuncuyu gören PUBG şuanda hala yükselişine devam ediyor.

pubg vikendi

Yeni gelen haritada optimizasyonun sıfır olmasına rağmen bu kadar ilgi gören bir oyun kendini geliştirmeyi bırakmamalı ve hızlandırmalı. Keza piyasada Fortnite, Battlefield ve Call of Duty gibi güçlü rakipleri olan bir oyun olduğunu düşündüğümüzde PUBG’nin bu olaylara hızlı bir şekilde el atması gerekirdi.

Ancak haritanın çıkmasının ardından kaç gün geçmesine rağmen herhangi bir optimizasyon güncellemesi gelmedi. Tabi buda oyun zevkini baltalamaya devam ediyor. Yinede yeni gelen görev ve rank sistemi oyuncuları oyuna döndürmeyi başardı.

Yeni dlc ile oyuncuları göreve davet eden PUBG hem birçok dlc sattı hemde oyuncularını oyuna döndürdü. PUBG şuanda oyuncu sayısı bakımından yükselişte. Ancak bu veriler sadece PC platformu için geçerli. Eğer oyuna düzeltme güncellemeleri gelmezse bu rakamlar yine düşüşe geçecektir.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler