Perşembe, Nisan 25, 2024

IMEI Kayıt Ücretlerine Zam Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda ülkemizde geçerli olan dolar kurundan dolayı cep telefonu fiyatları hızlı bir şekilde yükseldi. Bu yükselmeden etkilenmek isteyemeyen kullanıcılar yurt dışından cep telefonu getirme seçeneğini kullanmaya başladı. 2017 yılında 149 TL olan cep telefonu kayıt ücreti geçtiğimiz aylarda tam tamına 1.500 TL’ye yükseldi. Edindiğimiz bilgilere göre yeni bir zam daha yolda.

samsung galaxy s10 plus guncelleme 1

Bulunduğumuz yılın Temmuz ayında 1.500 TL‘ye çıkan cep telefonu Pasaporta kayıt ücreti sonrası kullanıcılar yeni cep telefonları için yurt dışı seçeneğini tabiri caizse rafa kaldırdı. Bilindiği üzere yurt dışından getirilen cep telefonları Türkiye’de garanti kapsamına da girmiyor.

Resmi Gazete’de Yayınlanması Bekleniyor!

Gerçekleşen zam sonrası kullanıcılar Türkiye’deki cep telefonu satıcılarına yöneldi. TÜİK‘in paylaştığı veriler sonrası cep telefonu kayıt ücretine yüzde 22,58 zam yapılması bekleniyor.Şu anlık 1.500 TL olan kayıt ücretininin Ocak 2020 sonrası 1.813 TL olarak karşımıza çıkması bekleniyor. Yeni gelecek zam sonrası yurt dışından cep telefonu getirmenin avantajı daha da azalmış olacak.

Bu karar sonrası sosyal medya hesapları üzerinden zama tepki veren cep telefonu kullanıcıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kayıt ücretlerinde bir değişiklik yapmasını istiyor. 

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler