Perşembe, Mart 28, 2024

İnstagram Olumsuz Yorum Yapanlara Yapay Zeka İle Denetleyecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz  özellikle sosyal paylaşım sitelerinde karşımıza çıkan siber zorbalık durumu instagram tarafından yeni başlatılan bir özellik ile daha engellenebilir bir hale geleceğe benziyor. Nisan ayında düzenlenen F8 konferansından duyurulan bu özellik şuan için beta olarak kullanıcılara yansıtılıyor. Dün yayımlanan bir blog yazısı ile kullanıma geçtiği duyuruldu.

Bu özelliğin ilk testlerinden, bazı kişilerin yorumlarını geri almalarını ve yansıtma şansı buldukları zaman daha az acı veren bir şeyi paylaşmalarını teşvik ettiğini tespit edilmiş.Örneğin bir kullanıcı “Bunu göndermek istediğinizden emin misiniz?” Şeklinde bir bildirim alır. Instagram başkanı Adam Mosseri, “Instagram’da zorbalığın önüne geçmek için daha fazlasını yapabiliriz ve zorbalık hedeflerinin kendileri için ayağa kalkma hedeflerini güçlendirmek için daha fazlasını yapabiliriz” açıklamasında bulundu.

Comment Warning EN 2 1 1

Pew Araştırma Merkezi’nin 2018 tarihli bir araştırmasına göre, ABD’deki gençlerin yaklaşık yüzde 59’u çevrimiçi olarak zorbalık veya tacizde bulunuyor ve çoğu sosyal medya sitelerinin bu konuyu ele almak için adil veya kötü bir iş yaptığını düşünüyor . Zorbalık karşıtı grup Etiketi, 2017 yılında İngiltere’de çevrimiçi olarak zorbalık yapılan 12 ila 20 yaşındakilerin% 42’sinin Instagram’da yaşadığını tespit edilmiş.

Türkiye de yapılan bir araştırmaya göre İstanbul’da siber mağdur/kurban oranı yüzde 20’ye yaklaşırken, siber zorba olma oranı ise yüzde 15’i geçmekte olduğu görülmüş.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler