Cuma, Nisan 26, 2024

Intel Arc A730M, 3DMark Testlerine Göre RTX 3070 Modelini Geçiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel’in birkaç ay öncesinde tanıttığı yeni ekran kartı modeli Intel Arc A730M için yavaş yavaş testler gözükmeye başladı. Şimdilik test sonuçları için sızıntı tanımlamasını yapabiliriz ama yakında resmi test sonuçları da ortaya çıkacaktır.

Resmi test sonuçlarını bekleye duralım, yeni ekran kartı için bir performans sızıntısı daha geldi. Weibo üzerinden paylaşılan görsellerle beraber yeni ekran kartının 3DMark sonuçları olduğu iddia edilen sonuçlar paylaşıldı. Sonuçlar doğruysa, rakip geride kalıyor.

Intel Arc A730M, Test Sonuçlarında Nasıl Bir Performans Gösteriyor?

Yeni Intel grafik kartına ait olduğu söylenen sonuca göre GPU birimi 10.107 skoru almayı başarmış durumda.

12.nesil Intel Core i7-12700H işlemcisinin yer aldığı bir sistemle yapıldığı görülen test doğruysa Intel, bu modelle beraber RTX 3070 ekran kartını geride bırakıyor.

Zira RTX 3070 modelinin 9.462 puan aldığı biliniyor. Notebookcheck sitesinden de kontrol ettiğimiz zaman, RTX 3070 modelinin 3DMark sonuçları net olarak gözüküyor.

Intel Arc A730M

Tekrar altını çiziyorum ki eğer paylaşılan tüm bu sonuçlar doğruysa, o zaman Intel’in dediğini yaptığını görüyoruz. Tanıtım sırasında net olarak performans karşılaştırmaları yapılmamıştı ama Intel Arc A730M gibi bir modelde üst düzey grafik performansı sunulacağı konusunda bilgiler verilmişti.

Tabii ki hala net bir şey söyleyemiyoruz. Karşılaştırma yapmak için resmi olarak yapılan testleri görmek gerekecek. Intel’in ekran kartı modelleri piyasada yerini almaya başladıkça, performans karşılaştırmaları konusunda da daha fazla detay elde ediyor olacağız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler