Cuma, Mart 29, 2024

Masaüstü Modeli Intel Arc Alchemist Ekran Kartından İlk Görüntü Geldi  

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel artık ekran kartı pazarına tam anlamıyla giriş yaptı. Her ne kadar şimdilik sadece mobil serilerin özellikleri açıklanmış olsa da çok yakında masaüstü  Intel Arc Alchemist modellerinin de detayları açıklanacak.

Çok yakında diyorum çünkü yavaş yavaş yeni masaüstü ekran kartları için gerçek görseller de yayınlanmaya başladı. En son mobil serilerin tanıtımı sırasında yeni masaüstü modeli için bir teaser yayınlandığını görmüştük.

Şimdi de bu modeli kanlı canlı görebildik. Zira marka, Intel Extreme Master 2022 etkinliği sırasında kartı sergiledi.

Intel Arc Alchemist Ekran Kartları Yolda

Hangi model olduğu ve özelliklerinin ne olduğu bilinmeyen bu kart için bir isim ibaresi de göremiyoruz. Tek gördüğümüz şey yeni ekran kartının tasarımının tam da videoda gösterildiği gibi olması.

Intel Arc Alchemist

Kartın çift fanlı olarak geleceği ve kapalı bir yapıda olacağını anlıyoruz. Arka kısımda ARC logosunun yer aldığı bir kapak bölümü kullanılmış.

Kaçırmayın: Resident Evil 4 Remake için son gelişmeler

Intel özellikleri ve serinin adını açıklamadı ama daha önce yapılan tanıtımdan da gelen bilgilere göre bu serinin ACM-G10 GPU birimi üzerinden yükselen model olması bekleniyor.

Intel Arc Alchemist

Tam olarak isimlendirme A770 şeklinde mi yoksa A780 olarak mı yapılacak net değil ancak iki modelde de 16 GB GDDR6 bellek kullanılacağı biliniyor.

RTX 3070 seviyelerinde bir ekran kartı olduğu söylenen yeni modelin tüm özelliklerinin açıklanacağı tanıtım da çok yakında diyebiliriz. Zira artık ekran kartı stantlarda sergilenecek seviyeye gelmiş.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler