Cuma, Nisan 26, 2024

Intel Core i9-12900HX, Performans Testlerinde Boy Gösterdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel’in yeni neslinin üst segment modellerine yenileri eklenmeye devam edecek gibi duruyor. Öyle ki bazı modeller için performans testleri bile sızmaya başladı. Bu modellerden birisi de Intel Core i9-12900HX oldu.

Yakın zamanda Geekbench testlerinin sızdırıldığını gördüğümüz seri, performans konusunda gerçek anlamda iddialı bir model olacak gibi duruyor.

Intel Core i9-12900HX, Geekbench Puanları Nasıl?

Sızıntıya göre yeni işlemci, Lenovo imzalı bir oyun laptop modeli içerisinde test edildi. Test cihazının sadece seri numarası gözüktüğü için nasıl bir cihaz olduğunu bilmiyoruz.

İşlemciye baktığımız zaman ise 16 çekirdekli ve 24 iş parçacıklı bir işlemci olduğunu anlıyoruz. Açıkçası bir laptop modelinde 16 çekirdekli işlemcileri görmek güzel. Performans konusunda eşik aşılacak demek.

1700 LGA soket tipinde olan yeni işlemcinin saat hızlarına gelince, temelde 2.5 GHz saat hızı alındığı görülüyor.

Maks değerde ise 4.89 GHz gibi bir değer gözükmekte. Yani bu demek oluyor ki 5.00 GHz seviyelerini de rahatlıkla görebiliriz. Tabii ki resmi bir test söz konusu olmadığı için bunlar kesin veriler demek mümkün değil.

Intel Core i9-12900HX

Intel Core i9-12900HX, bu değerlerle beraber testten 1.921 tek çekirdek puanı almış. Muhtemelen HK modelini rahatlıkla geride bırakacak bir işlemci olacak.

Tek çekirdek performansı dışında çoklu çekirdek performansı kısmında ise 15.974 puan alındığı gözükmekte. Yine çoklu çekirdek kısmında da HK serisini geride bırakacağı anlaşılan bir işlemci.

Intel Core i9-12900HX

Yeni işlemci için son testler bunlar. Altını çiziyorum şu an için bu testlerin ne kadarı doğru bilemiyoruz. Ama testler doğruysa oyun laptopları, yeni performans canavarlarıyla donatılacak gibi.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler